18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, pusi pe fuga

Oltenii, pusi pe fuga

Bania a gazduit la sfârsitul saptamânii trecute trei concursuri de atletism, acestea fiind rezervate atât seniorilor, cât si juniorilor si copiilor.


Atletismul si-a luat partea leului week-end-ul trecut, la Craiova, oras care a gazduit mai multe intreceri sportive de gen. Cea mai importanta competitie a fost Memorialul „Mihai Nistor“, desfasurata pe Stadionul „Ion Oblemenco“, la care au participat atleti din Severin, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Dragasani si Craiova.


Dintre cei aproape 300 de participanti s-au evidentiat prin rezultatele obtinute sportivii craioveni Marian Necsu, invingator in proba de 400 mg (seniori), Mariana Rus, invingatoare in proba de 400 mg (seniori), Andreea Lazarciuc, câstigatoare la saritura in inaltime (juniori), dar si vâlceanul Cosmin Radescu, invingator la 100 m (juniori).


Alte doua concursuri s-au desfasurat in Parcul „Nicolae Romanescu“, fiind vorba de faza judeteana a crosului Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar si de crosul LPS „Petrache Triscu“.


Primul concurs a aliniat la start elevi de gimnaziu si liceu, care au alergat pe trasee cu lungimi variabile, in functie de vârsta si sex.


La gimnaziu s-au impus Cezar Bobolicioiu de la Grupul Scolar Energetic (masculin) si Alina Peste de la Scoala Generala Praporu (feminin), in timp ce intrecerea pe licee a fost câstigata de Dragos Ionele de la Grupul Scolar „Energetic“ (masculin) si Alina Pesu de la Grupul Scolar „Traian Vuia“ (feminin).


In ceea ce priveste crosul LPS, acesta s-a vrut de fapt o selectie, la care au participat peste 200 de elevi, câstigatori fiind desemnati Roxana Ene (Scoala Generala nr. 24) si Daniel Ion (Scoala Generala nr. 34) la clasele II-IV, respectiv Georgiana Truta (Colegiul National „Stefan Velovan“) si George Cercel (Liceul „Matei Basarab“), la clasele V-VI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS