19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher a triumfat

Schumacher a triumfat

Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher, a câstigat duminica Marele Premiu al Europei, al cincilea din acest sezon de Formula 1, disputat pe circuitul de la Nürburgring (Germania). „Schumi“, plecat din pole position, a parcurs cele 60 de tururi, care au insumat 308.863 kilometri, intr-o ora, 35 de minute, 58 de secunde si 765 de miimi, cu o viteza medie de 193.081 km/h. Aceasta a fost a doua victorie consecutiva obtinuta de german in acest sezon si a sasea inregistrata la Nürburgring in intreaga sa cariera.


Schumacher a fost urmat, la o distanta de trei secunde si 751 de miimi, de pilotul echipei Renault, Fernando Alonso, campionul mondial en-titre. Treapta a treia a podiumului a fost ocupata de al doilea pilot de la Ferrari, brazilianul Felipe Massa, care a trecut linia de sosire la patru secunde si jumatate dupa invingator. In puncte s-au mai clasat Kimi Raikkonen (McLaren), Rubens Barrichello (Honda), Giancarlo Fisichella (Renault), Nico Rosberg (Williams) si Jacques Villeneuve (BMW).


In clasamentul pilotilor conduce Fernando Alonso, cu 44 de puncte, urmat de Michael Schumacher (31 de puncte) si Kimi Raikkonen (23 de puncte). La constructori, lidera este Renault, cu 51 de puncte, secondata de Ferrari, cu 46 de puncte. Pozitia a treia este ocupata de McLaren-Mercedes, cu 38 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS