20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPremiera pentru FC Sevilla

Premiera pentru FC Sevilla

FC Sevilla – Schalke 1-0 (in tur: 0-0)


• Stadion „Ramon Sanchez Pizjuan“, spectatori: 45.500.


• A marcat: Puerta ‘100.


FC Sevilla: Palop – Daniel Alves, Aitor Ocio, Escude, David Castedo – Jesus Navas, Marti, Maresca, Adriano Correia (’77, Puerta) – Saviola (‘108, Makukula), Luis Fabiano (’98, Renato). Antrenor: Juande Ramos.


Schalke 04: Rost – Rafinha, Bordon, D. Rodriguez (’82, Larsen), Kobiashvili – Ernst, Poulsen, Lincoln, Bajramovic (’62, Varela) – Asamoah (’91, Sand), Kuranyi. Antrenor: Mirko Slomka.


• Cartonase galbene: Puerta, Aitor Ocio, Makukula / Kuranyi, D. Rodriguez, Varela, Ernst.


• A arbitrat: Massimo De Santis (Italia).


Ibericii au obtinut biletele pentru Eindhoven gratie lui Antonio Puerta, jucator nascut chiar la Sevilla, care a marcat golul victoriei si al calificarii in minutul zece al prelungirilor.


A fost nevoie de 120 de minute pentru ca din confruntarea de joi seara, de pe „Ramon Sanchez Pizjuan“, sa se decida echipa care va intâlni pe Middlesbrough in finala Cupei UEFA de la Eindhoven, programata pe 10 mai. FC Sevilla si Schalke 04 au oferit o noua partida echilibrata, dupa 90 de minute rezultatul fiind identic cu cel din Germania, 0-0.


Diferenta a facut-o mijlocasul Antonio Puerta, un jucator nascut la Sevilla, care, trimis in teren in minutul 77, a marcat golul victoriei si implicit al calificarii cu cinci minute inainte de finalul primei reprize de prelungiri, reusita care i-a dus pe spanioli, in premiera, in ultimul act al unei cupe europene.


„Este o recompensa nemaipomenita pentru noi. Am stiut ca va fi greu, dar nu poti obtine nimic fara lupta si suferinta“, a declarat la finalul jocului antrenorul gazdelor, Juande Ramos.


Disputa sub semnul echilibrului


Meciul de la Sevilla a urmat tiparul celui din tur, disputa fiind echilibrata, mai ales in prima sa parte. Repriza a fost saraca in faze de poarta, gazdele punând in pericol buturile adverse mai mult la centrarile lui Jose Luis Marti, una dintre ele fiind reluata cu capul de Saviola, Rost aflându-se insa la post (’30). Pâna la pauza, spaniolii au mai avut doar doua ocazii de gol, dar Luis Fabiano si Adriano Correia nu s-au dovedit prea inspirati in fata portii. In schimb, Schalke s-a bazat mai mult pe mingi lungi trimise catre vârfuri si a avut o singura actiune consistenta de atac, incheiata cu lovitura de cap a lui Kevin Kuranyi.


La reluare, ibericii s-au instalat la cârma jocului, dar nu au reusit sa inscrie, desi puteau pecetlui soarta jocului cu 14 minute inainte de incheierea timpului regulamentar, când portarul german Frank Rost s-a intins serios pentru a salva un gol ca si facut la sutul lui Saviola. Mai inainte, fundasul oaspetilor, Marcelo Bordon, respinsese, cu greu, din fata portii, o minge destinata aceluiasi Saviola.


Golul din prelungiri marcat de rezerva Puerta a provocat o explozie de bucurie printre fanii lui FC Sevilla, care au invadat terenul la finalul intâlnirii. Dupa gol, Schalke s-a aruncat in atac, dar Palop s-a opus la loviturile de cap ale lui Kuranyi si Larsen si, desi au suferit, spaniolii au reusit sa pastreze avantajul minim care i-a dus in finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS