19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPe Jiu in jos, spre Divizia B

Pe Jiu in jos, spre Divizia B

Pandurii – Jiul Petrosani 1-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 3.500.


• Au marcat: Vintilescu ’72 / M. Gheorghe ’18


Pandurii: Pustinjakovic – Naicu, Perisic, Bogoi – Popete (’60, Sava), Buta, Vancea (’72, Vranjkovic), A. Popescu (’72, Cazacu), Cristea – Vintilescu, Armel. Antrenor: Nae Ungureanu.


Jiul: Miron – Pereny (’75, Dragan), Mihart, Dinu (’13, Kalai), Ilin – C. Petre, Paleacu, Pâclesan, M. Gheorghe – Dinita (’46, M. Voicu), Drida. Antrenor: Aurel Sunda.


• Cartonase galbene: Vancea, Buta, A. Popescu, Perisic, Cristea / Miron, Pereny, Drida, Dragan.


• Au arbitrat: A. Simion – M. Nagy, T. Marchis.


Pandurii Târgu Jiu a reusit doar o remiza cu Jiul, rezultat care ii compromite sansele de salvare de la retrogradare.


Dupa un debut umbrit de greselile personale ale elevilor sai, Nae Ungureanu a revolutionat cu Jiul primul unsprezece al gorjenilor, dar nu si jocul batrânesc al formatiei sale. Resuscitarea promisa a fost lasata insa la cabine, pentru ca gazdele rar s-au apropiat de poarta lui Miron. Jiul a inceput ofensiv si Dinita a reluat cu capul pe lânga poarta. Gorjenii au replicat prin Armel, care l-a trimis la spital pe Dinu, cu arcada sparta. Sperantele unei victorii au plutit deasupra „Municipalului“ doar 18 minute, pentru ca Ungureanu nu a reusit sa elimine greselile de care se temea cel mai tare. Vancea a bâlbâit un balon in fata apararii, Perisic a fost depasit intr-un duel fizic, iar Mircea Gheorghe a sutat fara mila de la limita careului, la coltul lung, pe lânga „spectatorul“ Pustinjakovic.


Abia in minutul 22 Pandurii a trimis primul sut pe spatiul portii lui Miron, prin A. Popescu, retinut fara probleme de portarul Jiului. Dinita putea majora insa diferenta, dar Pustinjakovic s-a opus in situatie de unu la unu cu atacantul venit de la Steaua. In fluieraturile tribunei, „pandurii“ au revenit in atac, dar Popete a inaltat o lumânare in careul advers, dupa o centrare excelenta a lui Adi Popescu. Ultima faza a primei reprize a contabilizat cea mai mare situatie de gol a gazdelor. Armel a centrat la coltul lung, Vintilescu a reluat cu capul si Miron, cu sansa, a respins in bara, balonul ricosând apoi in teren.


Vintilescu a adus un punct


In aplauze si fluieraturi, „pandurii“ au revenit de la cabine hotarâti sa intoarca situatia. A urmat un asediu la poarta Jiului, intrerupt de câteva ocazii uriase ale oaspetilor, venite pe contraatac. Printre deciziile cel putin ciudate ale centralului Simion si asistenului Nagy, toate in favoarea petrosenenilor, Ungureanu l-a trimis pe Sava in teren, in locul lui Popete, epuizat. Spectatorii au schitat o tentativa de incurajare a favoritilor, dar au fost redusi la tacere de ocazia lui M. Gheorghe, singur cu portarul, rezolvata de Pustinjakovic.


In minutul 72, Vintilescu si-a intrerupt seria neagra de nereusite, marcând cu capul din centrarea lui Armel si reaprinzând sperantele unei victorii. Ungureanu a facut imediat doua schimbari, fortând desprinderea cu juniorul Cazacu si Vranjkovic, iar primul a trecut pe lânga gol câteva minute mai tâziu, nereusind sa reia in poarta din câtiva metri. Pustinjakovic, excelent in partea a doua, a mentinut rezultatul la lovitura de cap a lui Dragan si a avut apoi noroc la sutul lui Voicu din prelungiri. Naicu a terminat jocul cu crampe musculare, iar Pandurii cu si mai putin sanse de salvare. Galeria Jiului a scandat cu regret la final un refren care incepe sa prinda contur: „Asta e, asta e, noi in A si voi in B!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS