14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReprezentam cu succes Europa de Est

Reprezentam cu succes Europa de Est

Mai mult ca sigur, singura reprezentanta a Europei de Est in semifinalele Cupei UEFA va fi cea a României, fie Steaua, fie Rapid, având in vedere ca formatia rusa Zenit Sankt Petersburg si bulgarii de la Levski Sofia au inregistrat infrângeri in prima mansa a sferturilor, care le lasa sanse mici de calificare.


Zenit a pierdut intr-o maniera categorica pe terenul formatiei spaniole FC Sevilla, cu 4-1, dupa ce la pauza au fost egalii ibericilor (1-1), si nu vor putea conta in retur pe serviciile jucatorilor Velice Sumulikoski, Erik Hagen si Andrei Arshavin, toti trei suspendati dupa meciul disputat pe stadionul „Ramon Sanchez-Pizjuan“. Cele doua echipe s-au mai intâlnit la Sankt Petersburg in acest sezon, in faza grupelor, pe 24 noiembrie 2005, victoria revenind atunci rusilor, care s-au impus cu 2-1. Calificarea echipei Zenit pare cu atât mai putin probabila cu cât elevii lui Vlastimil Petrzela nu au reusit, in actuala editie a Cupei UEFA, sa câstige nici un meci pe teren propriu la mai mult de un gol diferenta, chiar daca a avut la un moment dat adversare mai modeste, precum Pasching (Austria), sau Vitoria Guimaraes (Portugalia). De partea cealalta, spaniolii nu au suferit pe teren strain decât doua infrângeri, pierzând la limita, in Franta, meciul cu Lille (0-1) si partida cu Zenit de care am amintit mai sus (1-2).


Celalalt sfert de finala in care este implicata o echipa din Europa de Rasarit este confruntarea dintre germanii de la Schalke 04 si echipa bulgara Levski Sofia. Formatia din Gelsenkirchen este singura reprezentanta a Bundesligii care inca mai tine steagul sus, celelalte grupari germane parasind pe rând competitia, cele mai multe dintre ele intr-un mod rusinos, fiind eliminate de echipe mai slab cotate. Desi a fost pusa in dificultate in prima repriza la Sofia, acolo unde in faza grupelor s-a inclinat si Dinamo Bucuresti, Schalke a reusit sa revina in partea a doua, profitând si de superioritatea numerica de pe teren, si a intors rezultatul de la 0-1 la 3-1, fiind in proportie de 95 la suta calificata in semifinale. Pâna la meciul cu Schalke, bulgarii reusisera sa obtina pe teren propriu numai victorii, de la Sofia plecând invinse, pe lânga Dinamo, si Publikum Celje (Slovenia), Auxerre, Olympique Marseille, Artmedia Bratislava si Udinese. De la Schalke va lipsi in retur mijlocasul Fabian Ernst, avertizat cu galben la Sofia, iar bulgarii nu vor putea conta pe atacantul francez Cedric Bardon, eliminat in prima mansa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS