19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPrintre granzi la 15 ani

Printre granzi la 15 ani

Robert Muresan va pilota o motocicleta Aprilia Racing model 2005 la Marile Premii ale Turciei, Olandei si Germaniei.


Pe 30 aprilie, cu ocazia Marelui Premiu al Turciei, va debuta in Campionatul Mondial de motociclism viteza aradeanul Robert Muresan. La numai 15 ani, Muresan va deveni primul pilot român care participa la aceasta competitie, la clasa 125 cmc.


Robert Muresan a fost campion national in 2003 si campion balcanic in 2004, iar in 2005 a reusit sa obtina primul punct in Campionatul European, care a coincis si cu primul punct obtinut de România in motociclismul viteza european.


Prezentarea participarii lui Robert Muresan la Campionatul Mondial va avea loc mâine, la restaurantul Champions al hotelului Marriott.


Teste pentru echipa de uzina KTM


Robert Muresan va participa in acest an la trei etape de Campionat Mondial: MP al Turciei (30 aprilie, la Istanbul), MP al Olandei (25 iunie, la Assen), MP al Germaniei (16 iulie, Sachsenring). In ciuda vârstei, pilotul român a acumulat destula experienta, el având la activ participari in curse sau in sesiuni de antrenament pe unele dintre cele mai cunoscute circuite ale Europei: Sachsenring, Jerez, Hungaroring, Brno, Rijeka.


Din campania de pregatire pentru Campionatul Mondial au facut parte si testele efectuate de Robert Muresan pentru echipa de uzina KTM. Aceasta sesiune de teste a marcat o premiera pentru motorsportul românesc, pilotul clubului Las Vegas Racing Team fiind primul sportiv din tara noastra care a fost inclus intr-o sesiune de teste a unei echipe de uzina.


Robert a ales Aprilia


Muresan a ales o motocicleta Aprilia Racing, model 2005, costurile ridicate impiedicându-l sa foloseasca un bolid KTM, desi a facut teste cu motocicletele fabricate de uzina austriaca.


Robert va concura cu Aprilia Racing model 2005, care are 125 cmc, atât in primele sale curse din Campionatul Mondial, cât si in etapele din Campionatul European.


Editia 2006 a Campionatului Mondial de motociclism viteza va debuta pe 26 martie, cu MP al Spaniei, la Jerez, si se va incheia pe 29 octombrie, cu MP al Valenciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS