16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii cu posesia, Dinamo cu golurile

Pandurii cu posesia, Dinamo cu golurile

Pandurii – Dinamo 0-2


• Stadion „Municipal“, spectatori: 10.000.


• Au marcat: Fl. Petre ’24, Niculescu ’87.


Pandurii: Pustinjakovic – Dragomir, Perisic, Scarlatache, Trofin – Sava, Vancea (’80, D. Radoi), Vranjkovic, Stefan (’67, Glisca) – Armel (’73, A. Popescu), Vintilescu. Antrenor: Viorel Hizo.


Dinamo: C. Munteanu – Galamaz, Barcauan, Moti – Fl. Petre, Grigorie, Alexa, Florea (’90, R. Stefan) – Bratu (’65, Zicu), Niculescu (’88, Ropotan), Danciulescu. Antrenor: Ion Marin.


• Cartonase galbene: Vranjkovic, Vintilescu / C. Munteanu, Danciulescu, Grigorie.


• Au arbitrat: I. Serea – T. Marchis, D. Burloiu.


Gorjenii s-au ridicat, ca joc, la nivelul liderului, diferenta pe tabela fiind facuta de sclipirile atacantilor lui Ion Marin.


Inaintea confruntarii, Viorel Hizo se temea ca echipa sa nu va transa in favoarea ei momentele-cheie ale jocului cu Dinamo si a avut dreptate. Vintilescu, Trofin si Scarlatache au semnat cele mai mari ocazii de gol ale „pandurilor“, dar nesansa si portarul Munteanu s-au opus bucuriei gorjenilor. Bucurestenii s-au prezentat de patru ori in careul lui Pustinjakovic, au sutat de doua ori pe spatiul portii si au marcat doua goluri, scapând temporar de presiunea actionarilor.


In prima repriza, Dinamo a aratat ca o echipa de pluton care s-a ascuns in spatele unui gol norocos, semnat Fl. Petre (’24), si a aparat cu toate fortele fragilul avantaj.


Oltenii nu au crezut cu adevarat ca pot da marea lovitura. Echipa lui Hizo a punctat la impresia artistica, la determinare, nu si acolo unde conteaza cu adevarat, pe tabela.


Hizo a dat vina pe nesansa


Pandurii a controlat jocul in repriza a doua, dar golul a venit tot in poarta lui Pustinjakovic. La un minut de la reluare, Trofin a ridicat spectatorii in picioare cu o executie la vinclu din lovitura libera, dar Munteanu i-a readus pe gorjeni pe scaune dezamagiti. Hizo a fortat in atac, aruncându-i in lupta pe Glisca si A. Popescu, dar cea mai mare ocazie de gol si-a creat-o Scarlatache. Acesta a trimis o torpila spre poarta lui Munteanu, dar goal-keeper-ul dinamovist a parat din nou, demostrând o forma deosebita.


Nu acelasi lucru se poate spune despre Pustinjakovic, care si-a bagat mingea in plasa la lovitura libera executata de Niculescu pe mijlocul portii, ingropând Pandurii la -14 in clasamentul „adevarului“. Dupa doua etape din retur, gruparea din Târgu Jiu este singura divizionara A care nu a acumulat nici un punct si nu a marcat nici un gol.


„A fost un joc in care valoarea si experienta si-a spus cuvântul. Suferim la finalizare, avem o nesansa extraordinara in momentul când gresim si primim gol, adversarul nu ne iarta si nu rateaza niciodata. Avem aceleasi sanse de salvare pe care le aveam si inaintea acestor doua jocuri“, a declarat „Dulaul“, la conferinta de presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS