19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportItalia a zdrobit Germania

Italia a zdrobit Germania

Reprezentativa de fotbal a Italiei a invins miercuri seara, cu scorul de 4-1 (3-0), selectionata Germaniei, intr-un meci amical disputat la Florenta, pe sadionul „Artemio Franchi“. Golurile gazdelor au fost inscrise de Alberto Gilardino (4′), Luca Toni (7′), Daniele De Rossi (39′) si Alessandro Del Piero (57′), in timp ce pentru germani a punctat Huth (’82).


Selectionerul „squadrei azzurra“, Marcello Lippi, nu a putut conta la acest meci pe Zambrotta, Totti, Gattuso si Vieri, toti patru accidentati, in timp ce de la oaspeti a lipsit portarul Oliver Kahn, din acelasi motiv.


Italia a dominat meciul de la un capat la celalalt, defensiva gazdelor anihilându-i foarte bine pe jucatorii ofensivi ai germanilor, Ballack, Podolski, Klose si Schneider. In mod neasteptat, selectionerul Lippi a folosit un sistem de joc cu trei atacanti, care s-a dovedit pâna la urma eficient. Dupa jocul prestat miercuri seara, Italia se anunta una dintre favoritele la câstigarea Campionatului Mondial din Germania.


La finalul partidei de la Florenta, Jurgen Klinsmann, selectionerul nationalei Germaniei, a declarat ca „squadra azzurra“ a predat o lectie de fotbal nemtilor. „Italia ne-a predat o lectie de fotbal de care vom tine cont. Ne-a fost foarte greu, deoarece dupa doar sase minute de joc eram deja condusi cu 2-0 si nu am mai avut capacitatea necesara de a reactiona. Am comis prea multe erori si le-am permis sa isi faca jocul“, a spus Klinsmann.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS