18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMitu nu primeste imunitate sportiva

Mitu nu primeste imunitate sportiva

Uniunea Belgiana de Fotbal a anuntat ca nu negociaza cu fotbalistul român si nici cu colegul acestuia, Laurent Delorge.


Dorind sa obtina imunitate sportiva, fotbalistii Marius Mitu si Laurent Delorge au anuntat Uniunea Belgiana de Fotbal ca sunt dispusi sa ofere toate detaliile in privinta cazului de coruptie in care au fost implicati. Raspunzând ofertei facute de Mitu si Delorge, Uniunea Belgiana de Fotbal a anuntat ca este imposibil sa le acorde imunitate. Cei doi fotbalisti doreau imunitate sportiva, la fel ca in cazul fostului antrenor secund de la Lierse, Patrick Deman, insa raspunsul forului belgian a fost: „Imposibil“.


Fotbalistii se considera victime


Avocatul celor doi fotbalisti, Peter Roosens, s-a aratat indignat de faptul ca Uniunea Belgiana de Fotbal a refuzat sa le acorde imunitate lui Mitu si Delorge.


„Este discriminare totala! Citez din noul regulament: procurorul Uniunii Belgiene garanteaza imunitate unui jucator care aduce o informatie sau un element nou la dosar. Este cazul lui Mitu si Delorge, chiar daca acest lucru nu inseamna ca vor marturisi. De ce Deman poate fi absolvit, iar jucatorii mei nu?“, a spus avocatul Peter Roosens.


Avocatul a subliniat ca Mitu si Delorge nu se simt la fel de vinovati precum Deman. „Clientii mei se simt victimele acestui sistem de coruptie organizat la Lierse. Nu antrenorul a avut o mare responsabilitate? Ei bine, Deman era antrenor secund. Este nedrept ca lui sa i se garanteze imunitate, deoarece a fost primul care s-a dus sa depuna marturie. Nici un regulament nu spune ca trebuie sa fii primul“, a completat Roosens.


Acesta a subliniat ca va trimite un fax procurorului Rene Verstringhe, in care va cere ca federatia sa revina asupra acestei decizii.


„Daca federatia isi va mentine decizia, atunci nu vom ezita sa o contestam la tribunal“, a mentionat Roosens.


Procurorul federatiei nu negociaza


Procurorul federatiei, Rene Verstringhe, a spus ca nu le va acorda imunitate celor doi fotbalisti, deoarece acestia s-au decis sa vorbeasca abia dupa ce antrenorul Deman a facut marturisiri complete.


„Roosens trebuie sa citeasca atent decizia Comitetului Executiv. Este scris: «in conditii exceptionale». Acest lucru inseamna ca decid in fiecare caz. Nu fac discriminare. Insa Deman a fost primul care a facut acest pas. El mi-a permis sa incep o ancheta. Delorge si Mitu ar mai fi batut la usa mea daca nu ar fi facut-o Deman? Acum, când stiu ca exista posibilitatea unei amnistii, toti sunt aici“, a spus Verstringhe.


Procurorul federal a fost foarte deranjat de faptul ca avocatul celor doi fotbalisti l-a amenintat ca-l va da in judecata.


„Sa mearga la tribunal! Jucatorii cred ca Deman este mai responsabil decât ei? Este lumea intoarsa pe dos! Asadar, coruptii pot alege cum sa fie tratati? Nu, nu trebuie sa ne ameninte. Eu nu joc acest joc. Daca nu doresc sa depuna marturie, este problema lor. Au dreptul sa faca asa ceva“, a incheiat Verstringhe.


Coruptii au fost concediati


O ancheta judiciara demarata in urma cu câteva saptamâni vizeaza mai multe cluburi din campionatul Belgiei, printre care Lierse, La Louviere si alte grupari din prima si a doua liga. Acestea sunt suspectate ca ar fi trucat mai multe meciuri, sub indrumarea omului de afaceri chinez Ye Zheyun, despre care se crede ca s-ar afla la baza unei mafii chineze a pariurilor pe internet.


Sase jucatori si fosti antrenori ai echipei Lierse au fost audiati de anchetatori, iar unii dintre ei, printre care si Marius Mitu, ar fi recunoscut implicarea in trucarea unor meciuri in sezonul trecut. Ca urmare a acestor informatii, Marius Mitu si alt fost coechipier al sau de la Lierse, Laurent Delorge, au fost concediati de gruparea Anderlecht Bruxelles, unde au fost transferati in vara anului 2005. Fostul antrenor al lui Mitu la Lierse, Paul Put, a fost, de asemenea, demis de la conducerea tehnica a formatiei Mouscron, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora incasa 75.000 de euro pentru fiecare meci trucat, bani pe care ii impartea apoi cu fobalistii implicati. Printre persoanele concediate ca urmare a implicarii lor in presupusa trucare a unor partide se numara si trei fotbalisti de la Lierse, Cliff Mardulier, Laurent Fassotte si Patrick Deman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU