18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu emotii

Calificare cu emotii

Steaua – Heerenveen 0-1


• Stadion „National“, spectatori 50.000.


• A marcat: Bruggink ’85


Steaua: Carlos – Ogararu, D. Goian, Baciu, Nesu – Nicolita (’68, Oprita), Radoi, Paraschiv, Bostina (’85 Cristocea) – N. Dica, Iacob (’80, A. Cristea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Heerenveen: Vandenbussche – Hansson, Breuer (’46, H. Drost), Seip – Derveld, Norregaard (’46, Bruggink), Lasse Nilsson (’72, Andre Hanssen), Prager, Pranjic – Yildirim, De Vries. Antrenor: Gertjan Verbeek.


• Cartonase galbene: V. Iacob / Vandenbussche


• Arbitri: Jaroslav Jara (Cehia) – Miroslav Zlamal si Patrik Filipek (ambii Scotia)


Trupa lui Olaroiu nu a reusit sa ofere miilor de fani bucuria unei victorii pe teren propriu, unicul gol al intâlnirii fiind marcat de Bruggink in minutul 85.


Steaua incepea meciul de aseara având calificarea in buzunar, fiind greu de crezut ca Heerenveen va putea intoarce acel 1-3 din meciul tur. Partida a stârnit un interes deosebit in rândul microbistilor bucuresteni, peste 50.000 de suporteri tinând sa vada pe viu meciul de pe stadionul „Lia Manoliu“. Inca din debutul intâlnirii olandezii au reusit sa controleze meciul la mijlocul terenului si au pus presiune la poarta lui Carlos, vrând sa arate ca nu au venit la Bucuresti in excursie. In primul sfert de ora elevii lui Gertjan Verbeek au pasat bine la mijlocul terenului, invitându-i pe stelisti sa iasa la joc. Bucurestenii nu au cazut insa in capcana si au inchis culoarele spre propria poarta, preferând sa-si „citeasca“ adversarii. Din minutul 20 „militarii“ au trecut la cârma jocului, insa nici ei nu au fost prea inspirati. Asa se face ca, in ciuda ritmului alert, prima repriza a fost saraca in ocazii de gol. Prima oportunitate a Stelei s-a consemnat in minutul 24, când Nesu a patruns pe partea stânga si a sutat puternic, mingea trecând de putin pe lânga poarta. Olandezii au raspuns prin Pranici, insa nici sutul acestuia nu a nimerit poarta, asa cum s-a intâmplat si la lovitura de cap a lui De Vries (’39).


Nici repriza a doua nu a fost spectaculoasa. Inceputul a apartinut batavilor, care puteau deschide scorul in minutul 62, insa D. Goian a respins din apropierea liniei portii parasite de Carlos. Patru minute mai târziu, Dica a reluat cu capul pe lânga poarta dintr-o pozitie favorabila. Schimbarile din tabara olandeza au adus un plus ofensiv echipei lui Verbeek, iar Heerenveen a fost dusa in avantaj in minutul 85 prin golul lui Bruggink, acesta executându-l pe Carlos cu un sut plasat de la marginea careului mare. Prea târziu insa pentru a reusi sa smulga calificarea Stelei, echipa care va intâlni in optimile Cupei UEFA invingatoarea dintre AZ Alkmaar si Betis Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS