17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInfratiti cu ghinionul

Infratiti cu ghinionul

Pandurii – FC National 1-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 3.000


• Au marcat: Keca ’47 / I. Savu ’90-p


Pandurii: Pustinjakovic – Amzucu, Perisic, Scarlatache – Popete (’83, Bertea), Keca (’71, Bogoi), Stefan, Glisca (’63, D. Radoi), Trofin – Vintilescu, Armel. Antrenor: Viorel Hizo.


FC National: Nae – Ghindeanu (’77, R. Iancu), Burca, Mehmedovic, Mozacu – Abiodun, Srhoj, M. Oprea (’70, Bad), Bundea – I. Savu, M. Savu (’53, Griffiths). Antrenor: Cristiano Bergodi.


• Cartonase galbene: Keca, Stefan, Bertea (2) / Srhoj, Griffiths.


• Cartonas rosu: Bertea (’93).


• Au arbitrat: Cr. Balaj – O. Sovre, Cl. Tripa,


Pandurii Târgu Jiu a condus pe „Municipal“ pentru prima data in acest sezon, dar nu a reusit sa pastreze rezultatul, fiind egalata in ultimul minut de joc de FC National. Elevii lui Hizo au dat dovada de amatorism, incepând cu incaltarea ghetelor si terminând cu gestul stupid al lui Perisic, din minutul 90, care l-a luat la suturi pe Mehmedovic in propriul careu. Spre deosebire de „bancari“, oltenii si-au ales gresit crampoanele, dând senzatia ca meciul se joaca pe gheata si nu pe gazon, destul de bun de altfel. Diferenta se putea face la penaltiuri, Balaj oferind câte unul pentru fiecare echipa. Daca Stefan s-a pierdut cu firea la 0-0, nu acelasi lucru s-a intâmplat si in cazul lui Ionut Savu, care a stiut sa speculeze oportunitatea ivita, când putini dintre „bancari“ mai sperau.


Vrând parca sa contrazica titulatura de echipa defensiva, Pandurii a dus repede mingea in careul advers si, dupa 30 de secunde, putea sa deschida scorul. Vintilescu a pus latul din cinci metri la o centrare de pe dreapta a lui Armel, dar mingea l-a lovit pe Nae si nu plasa portii. Apoi, FC National a pus stapânire pe joc, iar „pandurii“ au facut pasul inapoi. Abiodun, Bundea si Srhoj au amutit tribunele cu suturile lor putin pe lânga poarta lui Pustinjakovic. Dupa mai mult de o jumatate de ora de joc, Mehmedovic a intervenit cu mâna in propriul careu la un corner executat de Stefan, iar tribuna a explodat: penalti pentru Pandurii. Daca Verdes nu e, atunci Stefan ramâne sa execute, dar a facut-o la fel de prost, oferindu-i lui Nae ocazia sa respinga sutul telefonat.


Ratarea i-a intarit psihic pe gorjeni, care au iesit de la cabine hotarâti sa marcheze si au reusit dupa doua minute. Boris Keca l-a executat pe Nae cu un lob la coltul lung si si-a rezervat un loc in inimile suporterilor, la fel ca Hizo, al carui nume a fost scandat de tribune. Bergodi a uitat la 0-1 ca este italian si a fortat un debut cu dreptul pe banca lui FC National. Schimbarile au avut efect imediat, Ionut Savu aparând de doua ori periculos in fata lui Pustinjakovic. Prima data, sârbul a salvat incredibil devierea din patru metri a atacantului advers, iar a doua oara a fost protejat de sansa, mingea trecând pe lânga vinclu.


Când Balaj se pregatea sa arate minutele de prelungire, Perisic a facut un cadou oaspetilor, care s-au trezit ca beneficiaza de o lovitura de la 11 metri intr-o faza care nu anunta nimic. Ionut Savu i-a aratat lui Stefan cum se bate o lovitura de pedeapsa si FC National a plecat la Bucuresti cu un punct. Pandurii ramâne cu un singur succes pe „Municipal“, dar urmeaza confruntarea de la Timisoara cu „regele“ Hagi, unde totul este posibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS