23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Razboi in Vale

Jiul – Pandurii


• Stadion „Jiul“, azi, ora 15.00 (Telesport).


• Formatii probabile:


Jiul: Multescu – Badoiu, Mihart, Kalai, Perenyi – M. Gheorghe, Piclesan, Ilin, C. Petre – Dulcea, Dragan. Antrenor: I. Chirila.


Pandurii: Pustinjakovic – Popete, Bogoi, Scarlatache, Perisic, Trofin – Patrascu, Keca, Stefan, D. Radoi – Armel. Antrenor: V. Hizo.


• Vor arbitra: S. Corpodean – M. Savaniu, D. Iliescu.


• Observatori: C. Costinescu, N. Grigorescu.


Adept al principiului „daca mergi sa iei un punct nu obtii nimic“, antrenorul Viorel Hizo merge la victorie in Valea Jiului, in fata unei contracandidate la retrogradare. Jiul Petrosani cauta primul succes pe teren propriu in acest campionat, iar Pandurii a dovedit la Cluj ca nu este victima sigura in deplasare, avind si motivatia recuperarii punctelor oferite „studentilor“. Conflictul recent dintre tehnicienii Ionut Chirila si Viorel Hizo, care s-au persiflat prin intermediul presei, da o incarcatura in plus derbiului de pe Jiu. Chirila a spus ca va fi razboi pe dreptunghiul verde, dar „Dulaul“ nu se sperie. „Toate meciurile sint razboaie“, i-a raspuns Hizo.


Problema fara rezolvare a tehnicianului tirgujienilor este ca elevii sai nu invata din greseli. Aruncarile de la margine i-au privat pe „panduri“ de bani si de puncte. „E posibil sa pierzi doua jocuri pe doua aruncari de la margine? E posibil sa-mi arunce ala cu Steaua mingea si eu sa dorm acolo, sa-mi dea gol? Faza de la golul Sportului a fost faza de la golul doi la Rapid. N-am invatat nimic daca repet aceeasi greseala. Sint greseli care in Divizia A nu se pot face. Nici in Divizia B nu pot exista asemenea greseli. Jucatorii sint afectati, au pierdut puncte, au pierdut bani, daca nu o sa cistige la Petrosani mai pierd bani, de fapt pierdem toti“, s-a vaietat Hizo.


„Dulaul“ abordeaza meciul de la Petrosani cu o formula defensiva, in ciuda declaratiilor care vizeaza victoria. Linia de mijloc pare una fragila, cu jucatori care au evoluat foarte putin in ultimul timp sau nu au dat randament, iar in atac conteaza doar pe Armel. Antrenorul spune ca toti trebuie sa dovedeasca ca-si merita banii in momentul in care sint solicitati, iar acum este momentul sa-si ajute echipa. „Toti jucatorii din lot sint importanti, toti trebuie sa ajute echipa la un moment dat in campionat. Patrascu este un jucator care a tacut din gura, si-a vazut de treaba si sa vedem ce poate intr-un meci dificil. Sper sa faca foarte multe. In rest, au cam jucat. Trofin, care a fost accidentat, n-are decit un joc, n-a jucat Keca in ultimele doua jocuri, Stefan a jucat tot timpul, iar D. Radoi a stat etapa trecuta“, a spus Hizo.


Fundasul Adrian Scarlatache, titular in toate partidele jucate de Pandurii in Divizia A, ar putea lipsi pentru prima data din primul unsprezece. La antrenamentul de ieri, acesta a calcat gresit si s-a ales cu o entorsa la glezna. Inlocuitorul lui Scarlatache ar putea fi Sami Isam, daca Viorel Hizo opteaza pentru o formula de echipa cu cinci fundasi. Hizo l-a chemat de acasa pe Romeo Radoi, care nu a jucat nici un minut in mandatul sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS