14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNe-am obisnuit la televizor

Ne-am obisnuit la televizor

La turneul final al Cupei Mondiale din Germania, care se va desfasura in perioada 9 iunie – 9 iulie 2006, si-au asigurat deja prezenta 26 de nationale, la care se adauga si selectionata tarii gazda, calificata din oficiu. Astazi, la Zürich, se vor trage la sorti cele trei partide de baraj din zona Europei, in urma carora se vor decide ultimele trei formatii de pe „Batrinul continent“ care vor juca anul viitor la competitia din Germania.


Din pacate, România nu se va afla nici de aceasta data pe lista, victoria Cehiei in Finlanda trimitindu-ne din nou in fata televizorului, postura cu care ne-am obisnuit in ultimii ani. Daca ar fi fost prezenti in baraj, tricolorii ar fi fost desemnati cap de serie, deoarece pozitia ocupata in clasamentul FIFA, 32, ar fi fost mai buna decit a altor trei echipe calificate, Norvegia – locul 37, Elvetia – locul 38 si Slovacia – locul 45. Acestea din urma vor face astazi parte din urna a doua valorica si vor avea ca adversari Cehia (locul 4 in ierarhia FIFA), Spania (8) si Turcia (12).


Partidele se vor disputa in dubla mansa, pe 12 si 16 noiembrie, echipele calificate urmind sa participe la turneul final de anul viitor.


Din grupele preliminare europene au obtinut „biletele“ pentru Campionatul Mondial Olanda, Ucraina, Portugalia, Franta, Italia, Anglia, Serbia-Muntenegru si Croatia, care au terminat pe primul loc in grupe, dar si formatiile clasate pe pozitiile secunde in grupele 6 si 8, Polonia si Suedia, care s-au calificat direct la turneul final.


Uruguay – Australia si Trinidad-Tobago – Bahrein, ultimele baraje


Calificarile s-au incheiat si in zona America de Sud. Argentina, Brazilia, campioana mondiala en-titre, Paraguay si Ecuador erau deja calificate la turneul final, reprezentativa Uruguayului, a cincea clasata, urmind sa sustina un baraj (tur/retur) cu Australia, invingatoare, scor general 9-1, in barajul zonei Oceania, disputat impotriva echipei Insulelor Solomon. Iata ultimele rezultate din grupa Americii de Sud: Uruguay – Argentina 1-0, Brazilia – Venezuela 3-0, Paraguay – Columbia 0-1, Chile – Ecuador 0-0, Peru – Bolivia 4-1.


Din zona America de Nord, Centrala si Caraibe (CONCACAF) s-au calificat la Mondialele din Germania nationalele Mexicului, SUA si Costa Ricai, in timp ce formatia clasata pe locul patru, Trinidad-Tobago, va sustine o dubla intilnire de departajare (tur/retur) cu invingatoarea barajului din Zona Asia, Bahrein. In aceasta ultima zona, nationalele din Iran, Coreea de Sud, Arabia Saudita si Japonia erau deja calificate la turneul final, reprezentativa Bahreinului, dupa ce a trecut la baraj de Uzbekistan (1-1 in deplasare si 0-0 acasa) trebuind sa depaseasca si pe Trinidad-Tobago, pentru a ajunge in premiera la Campionatul Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS