12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndreescu le-a facut cadou trei puncte petrolistilor

Andreescu le-a facut cadou trei puncte petrolistilor

Petrolul Ploiesti – Minerul Motru 1-0


• Stadion „Ilie Oana“, spectatori: 1.200.


• A marcat: C. Ilie ’34


Petrolul: Miron – Copilu, Buglea, Costache, Ghita – Preda, Marinescu, Paraschiv, C. Ilie – Ghindaru, Hadnagy (’58. Pirsa; ’80, Birsan). Antrenor: Valeriu Rachita.


Minerul: Andreescu – Amzucu, Balan, Naicu – Patru (’72, Soo), Nedelea (’74, Stana), A. Popescu, B. Popescu, Corcoveanu – Glisca (’81, Oprea), Volocaru. Antrenor: Silviu Lung.


• Au arbitrat: C. Ionescu – I. Mirt, P. Iugulescu.


Neinvinsi in precedentele doua dispute in Prahova, la Cimpina si Astra, fotbalistii de la Minerul Motru au sperat ca vor ramine invincibili si pe terenul unei candidate la promovare, Petrolul Ploiesti, dar gafa lui Andreescu le-a naruit intentiile. Goal-keeper-ul motrenilor a scapat singurul sut pe spatiul portii sale, oferindu-i ocazia lui C. Ilie sa aduca trei puncte de aur formatiei ploiestene. In minutul 34, fundasul Ghita a sutat de la 30 de metri, Andreescu a respins in fata, iar C. Ilie a indeplinit doar o formalitate din trei metri.


In partea a doua, „minerii“ lui Lung au incercat sa forteze un rezultat de egalitate, dar Glisca a irosit doua bune oportunitati in minutele 57 si 61, portarul Miron si Costache oprindu-l din cursa spre gol. Asediul oaspetilor din ultimele minute de joc la poarta lui Miron nu a fost concretizat, A. Popescu transformind dezamagitor o lovitura libera din preajma careului advers. Petrolul Ploiesti s-a aparat cu indirjire, a tras de timp, dar a obtinut ce si-a dorit – punctele care ii apropie in clasament de Universitatea Craiova.


„Nu meritam sa pierdem. Au avut un singur sut pe spatiul portii de la 30 de metri, portarul a scapat-o in fata si au dat gol. Andreescu este vinovat suta la suta. Petrolistii nu au avut nici o ocazie de gol. Finalul si prima repriza am dominat-o, n-am ce sa le reprosez baietilor, doar putina pierdere a luciditatii in final. Glisca a avut doua ocazii, dar el a jucat accidentat, a avut si Volocaru una, din cadere, o actiune in care s-a dat fault la portar. Nu stiu daca a fost, dar in orice caz arbitrajul a fost corect. In ansamblu, ne-a arbitrat foarte bine, este pacat sa punem infringerea pe arbitru. Petrolul nu are echipa sa promoveze. N-am jucat rau, pacat ca n-am reusit sa materializam cele doua-trei ocazii. Ma asteptam ca ei sa faca greseli individuale dar, din pacate, greseala a venit de la noi“, a declarat tehnicianul Silviu Lung, la finalul jocului.


In tribunele stadionului „Ilie Oana“ s-a aflat si antrenorul „ciinilor rosii“, Ioan Andone, care a venit sa-si urmareasca adversarii din optimile Cupei României, Petrolul Ploiesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU