17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncearca marea cu degetul

Incearca marea cu degetul

Aventura echipei CFR Cluj in Cupa Intertoto se va incheia asta-seara, cind trupa lui Dorinel Munteanu disputa pe stadionul „Felix Bollaert“ returul finalei cu Lens, care porneste de la scorul de 1-1. Traseul ardelenilor in aceasta competitie a fost extraordinar, si chiar daca el nu se va materializa prin ajungerea in primul tur al Cupei UEFA, evolutia „ceferistilor“ este demna de lauda. Tilinca si compania au ingenunchiat echipe ca Bilbao sau St. Etienne, iar aceasta experienta europeana le-a prins foarte bine.


Dupa prima mansa a finalei, in care au fost impiedicati de arbitru sa obtina inca o victorie de senzatie, clujenii se prezinta in Franta din postura de echipa care nu are ce pierde. Asa s-a intimplat si in sferturi cu Saint Etienne si au reusit sa se califice tot dupa un 1-1 acasa. De data aceasta, misiunea pare mult mai dificila, Lens aratind o forma de zile mari dupa ce in ultima etapa a spulberat pe Auxerre cu 7-0. Si „feroviarii“ s-au incalzit insa in campionat, impunindu-se cu 3-0 in deplasarea de la Vaslui.


Presa franceza i-a disecat pe ardeleni, cunoscuta publicatie L’Equipe mentionind ca CFR Cluj va juca cu trei atacanti, Anca, Surdu si Tilinca, pentru a incerca sa inscrie si sa pastreze sanse de calificare. Dorinel Munteanu nu se va putea insa baza pe portarul Petru Turcas (accidentat), cel care a aparat in toata aceasta campanie, locul sau intre buturi urmind sa fie luat de ex-stelistul Martin Tudor. De asemenea, fundasul Petru Jula, accidentat in urma cu doua saptamini, nu va putea fi folosit, capitanul clujenilor reluindu-si antrenamentele abia ieri.


Dindane in locul lui Leroy


In tabara gazdelor, atacantul ivorian Aruna Dindane il va inlocui pe mijlocasul ofensiv Jerome Leroy in primul unsprezece pe care RC Lens il va folosi impotriva clujenilor. Leroy a fost suspendat de UEFA trei meciuri dupa disputarea partidei tur, pentru lovirea unui adversar (Miclaus). Antrenorul francezilor, Francis Gillot, a precizat ca prioritatea sa este sa ii faca pe jucatori sa uite partida din campionat cu Auxerre pentru a evita o euforie exagerata a acestora la ora disputei cu CFR. La rindul sau, capitanul lui Lens, Jerome Leroy, a declarat ca o victorie in meciul cu CFR Cluj va fi mai importanta decit cea cu 7-0 obtinuta cu Auxerre. „In meciul cu Auxerre ne-am respectat toti locurile in teren si am jucat cu multa incredere. Acest lucru s-a vazut in special in repriza a doua, cind am inscris de fiecare data cind am atacat. In acest moment sintem in forma maxima. Nu avem insa timp sa savuram aceasta victorie pentru ca obiectivul principal este sa ne calificam in Cupa UEFA. Ar fi pacat sa ratam calificarea dupa ce am facut atitea eforturi. Cred ca victoria de marti (astazi – n.r.) va fi mai importanta decit cea cu Auxerre“, a afirmat Leroy.


Celelalte partide


Intr-o alta partida din mansa secunda a finalelor Cupei UEFA Intertoto, FC Valencia va primi pe „Mestalla“ replica echipei germane Hamburg SV. In tur, Hamburg s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de atacantul bosniac Sergej Barbarez, in minutul 50. Din pacate pentru formatia germana, Barbarez nu va putea evolua in returul cu Valencia, deoarece a fost suspendat dupa ce a primit cartonas rosu in minutul 83 al intilnirii cu spaniolii. „Liliecii“ sint convinsi ca pot intoarce rezultatul, insa trebuie sa fie atenti la contraatacurile nemtiilor, care beneficiaza de doi „vitezisti“ de clasa, Rafael van der Vaart si Emile Mpenza.


In cea de-a treia finala, Deportivo La Coruna si-a asigurat un avantaj de doua goluri in fata lui Olympique Marseille, elevii lui Joaquin Camparros invingind in prima mansa, pe „El Riazor“, cu 2-0, prin golurile marcate de Castro (’68) si Carril (’87). Pe „Velodrome“, trupa lui Jean Fernandez va incerca sa intoarca acest rezultat, insa e greu de crezut ca francezii vor reusi sa inscrie trei goluri fara sa primeasca vreunul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS