14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea nu a aratat nimic

Universitatea nu a aratat nimic

Universitatea – Dacia Mioveni 1 – 2


• Au marcat: Velcovici ’17 / Olteanu ’30, I. Vladu ’40-p.


Universitatea: Bornescu – Virlan, Feleaga, Ciuca, C. Beldeanu – Stemat, A. Tudor, Cl. Tudor, Velcovici – Dina, Piturca (repriza I); Banica – Dananae, Craciunescu, Cagnea, Curteanu – D. Mihai, Saceanu, Argintaru, Firtulescu – A. Ionescu, Patrascu (repriza II). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Mioveni: Craciun – M. Vladu, Olteanu, L. Nicolae, Hapaina – Stoica, Cl. Ionescu, Mihaila, Nila – Craioveanu, I. Vladu. Au mai jucat: Gorgoi, Rogojinaru, Turiac, A. Popa, Draghici, Rosu, Streinu, Valasceanu, Sandulescu, Chelu. Antrenor: Iordan Eftimie.


Daca in cele doua jocuri scoala Universitatea a practicat un fotbal bunicel, nu putem spune acelasi lucru si despre primul test mai serios, Dacia Mioveni dovedindu-se o nuca prea tare pentru tinerii jucatori care apara culorile sacre ale Craiovei. Dupa un inceput de partida fulminant, in care incursiunile lui Velcovici, Claudiu Tudor si Dina au „cules“ aplauzele spectatorilor din tribunele stadionului „Ion Oblemenco“, au urmat aproximativ 50 de minute de degringolada, modestie si, nu in ultimul rind, neputinta. Intr-un fel era normala aceasta cadere a favoritilor, pentru ca ambele formule de joc uzitate de Ovidiu Stinga sufera de o „boala“ grea numita omogenitate, care trece doar cu o „reteta babeasca“ si anume cit mai multe jocuri in „picioare“. Si nu cu juniorii lui Vlad, ci cu echipe de talie, experimentate.


Cu toate ca partida a plictisit in cea mai mare parte, suporterii au apreciat bunavointa lui Velcovici, rasplatita cu gol in primele minute de joc, dar si evolutia buna a lui Feleaga, excelentele pase ale lui Claudiu Tudor si ratarile lui Alexandru Piturca. Cind totul decurgea in favoarea juvetilor, Olteanu a reusit sa profite de un moment de neatentie din defensiva alb-albastra si l-a invins pe Bornescu. Din acel moment s-a rupt totul, indrazneala, agresivitatea si restul ingredientelor care conduc spre un rezultat pozitiv disparind in totalitate. Mai mult, o prostie a lui Bornescu l-a determinat pe „centralul“ intilnirii sa indice punctul cu var, lovitura de pedeapsa transformata cu precizie de Vladu, care avea sa consemneze rezultatul la pauza, dar si cel final.


La reluare, Stinga a vrut sa vada cum se descurca si „sperantele“ Universitatii, insa au dezamagit si acestia pe fondul lipsei de experienta si, nu in ultimul rind, al adversarului, care nu a vazut acest meci ca pe unul de pregatire, ci unul serios, dovada fiind inlocuirile tirzii efectuate de tehnicianul acestora. Incercarile lui Argintaru si Andrei Ionescu de a restabili egalitatea au fost in zadar, pentru ca oaspetii nu si-au compromis „meciul vietii“ si au respins cu nonsalanta orice atac, in ciuda eforturilor depuse de alb-albastri.


Rezultat final 1-2 si Universitatea pierde atit prima confruntare de pe „Ion Oblemenco“, cit si moralul bun de care avea nevoie pentru viitorul extrem de dificil care se prefigureaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS