14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezii spera la semifinale

Olandezii spera la semifinale

In celalalt meci de marti seara, din prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, Olympique Lyon nu a reusit sa treaca pe teren propriu de PSV Eindhoven, cu care a incheiat la egalitate, 1-1. Guus Hiddink a pus la cale un sistem de joc care a dat roade, PSV fiind neinvinsa de aproape patru luni, ultima infringere a olandezilor consemnindu-se in campionat, pe 18 decembrie (0-2 cu Roda). Avizat de jocul spectaculos al francezilor, care in optimi au marcat zece goluri in poarta campioanei Germaniei, Werder Bremen, Hiddink a facut totul pentru ca echipa sa sa nu incaseze gol. Gazdele au inceput insa in nota obisnuita si au punctat dupa numai 12 minute, prin Malouda, care l-a invins pe Gomes cu un sut plasat, servit ideal de Govou.


Superiori din punct de vedere tehnic, francezii si-au creat apoi alte citeva ocazii de a inscrie, dar Diarra si Essien, in doua rinduri, nu au facut altceva decit sa il remarce pe goal-keeper-ul lui PSV Eindhoven, echipa care putea intra cu un egal la cabine daca Vennegoor of Hesselink nu trimitea peste poarta lui Coupet, din pozitie buna.


In repriza secunda, Olympique Lyon a fortat desprinderea, dar Malouda si Govou nu au reusit sa strapunga defensiva olandeza bine asezata in teren. Lyonezii au avut si ghinion, Govou neputind sa-l invinga pe Gomes din sase metri. Oaspetii s-au aparat aglomerat, mizind doar pe contraatac, iar la a doua ocazie mai clara pe care si-au creat-o au reusit sa egaleze. „Veteranul“ Cocu a finalizat cu un sut la colt o cursa de 30 metri, dupa o combinatie cu un coechipier, in marginea careului advers, pastrind sanse reale ca PSV sa continue aventura in Europa. Partidele retur sint programate pe 12 si 13 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS