19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu un singur obiectiv, victoria

Au un singur obiectiv, victoria

Divizionarele C gorjene din seria a 6-a vor evolua astazi pe teren propriu, incepind cu ora 16.00, fiind primul joc acasa din returul campionatului. Teoretic favorite, cele trei grupari din Gorj nu concep sa piarda vreun punct, mizind pe o singura varianta, victoria.


EMC Rovinari – UM Timisoara


EMC Rovinari revine pe terenul de la Moi, in primul meci de „acasa“ al returului, cu gindul la cele trei puncte dupa ce etapa precedenta a fost invinsa la limita, 0-1, la Moldova Noua. Tot lotul este valid, antrenorul Romica Negroiu avind la dispozitie de ieri si jucatorii de la divizionara B Pandurii care nu au fost retinuti de Emil Sandoi pentru meciul de simbata cu Dacia Mioveni. Dupa ce a facut pregatirea de iarna cu gruparea tirgujiana, a jucat citeva minute cu CS Otopeni si a fost in lot cu Minerul Motru, Gengiu a fost trimis la „satelit“, unde va evolua toate cele 90 de minute, la rugamintea lui Sandoi. Remarcat de tehnicianul craiovean la amicalul cu CSM Vilcea, Dudau se va pregati alaturi de „panduri“, dar va juca, deocamdata, la EMC Rovinari. Pe linga Gengiu si Dudau vor mai evolua pentru EMC Rovinari, de la echipa mare, Pindaru, Cristea, Nicola, Petrisor, Paris si Cimpanu. Partida este condusa de o brigada din Rimnicu Vilcea, cu M. Carabageac la centru, ajutat de asistentii R. Ceausu si B. Diculoiu.


Minerul Matasari – Severnav Severin


Minerul Matasari abordeaza jocul cu Severnav cu un avantaj moral, dupa ce echipa lui Trifu s-a impus intr-un meci amical, in perioada precompetitionala, chiar la Severin, in fata adversarei de astazi. Aflate la -9 in clasamentul adevarului, orice pas gresit pe propriul teren pentru gazde este mortal, in opinia directorului sportiv Tanasie Ghimis: „Toata lumea nu are decit un gind, sa cistigam jocul, altfel sintem morti. Toata saptamina jucatorii au fost in priza, au demonstrat o pofta de antrenamente si de joc si vor sa uite perioada neagra din trecut.“ Fotbalistii gorjeni sint motivati si de plata salariilor la zi, care s-a rezolvat in cursul acestei saptamini cu sprijinul sindicatelor miniere din zona conduse de Ion Ruset. „Minerii“ au o singura indisponibilitate, Ardeoiu fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Jocul este arbitrat de o brigada din Craiova, formata din D. Bozdocescu – D. Mitruti si G. Tulba.


Arsenal Motru – Gloria Resita


Pe terenul II din Motru, Arsenal primeste vizita ultimei clasate, Gloria Resita, insa meciul nu se anunta deloc usor pentru fotbalistii lui Ion Savulea. O victorie pentru „tunari“ i-ar indeparta temporar de zona fierbinte a clasamentului si ar mentine echipa departe de problemele retrogradarii. Dupa ce a fost foarte aproape de un egal pe terenul lui UMT, pierzind in minutele de prelungire, in urma unui penalti, Arsenal se anunta favorita in fata unei echipe care pare condamnata la retrogradare in cazul unei infringeri. In tabara gorjenilor nu exista probleme de lot, singurul care nu s-a pregatit cu echipa fiind Florea, retinut de niste probleme personale, dar nu se pune problema sa nu evolueze. Meciul va fi condus de o brigada din Vilcea, cu C. Busi la centru, asistat de F. Paunescu si I. Iordache.


In seria a 6-a a celui de-al treilea esalon se mai disputa partidele Universitatea Resita – Minerul Moldova Noua, Hese Timisoara – Minerul Mehedinti si Florian Jimbolia – CFR Timisoara. Auxerre Trans Orsova sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS