19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii nu cred in promovare

Suporterii nu cred in promovare

Vestea ca Buia a semnat pentru Pandurii a stirnit curiozitatea suporterilor echipei din Tirgu Jiu, care s-au prezentat in numar neobisnuit de mare la antrenamentul de ieri pentru a se convinge ca transferul lui „Figo“ este real. Daca in mod normal doar ziaristii mai asista la pregatirile formatiei lui Sandoi, o data cu sosirea lui Buia circa 20 de oameni au asteptat sa-l vada pe fostul divizionar A, dar si cum se misca echipa la jocul scoala programat in fiecare miercuri. Meritul pentru perfectarea tranzactiei fotbalistului ex-timisorean, in opinia suporterilor, ii apartine vicepresedintelui Viorel Temelescu.


„Temelescu l-a adus“, comentau cei prezenti, care l-au chestionat pe Sandoi si cu privire la alte achizitii. Raspunsul negativ al tehnicianului i-a dezamagit. „Lotul actual este cam subtire. Ar mai trebui trei-patru jucatori de valoare“, a opinat un spectator. Promovarea este un vis pentru iubitorii sportului rege din Tirgu Jiu, majoritatea sustinind ca clubul Pandurii nu are forta financiara pentru a ajunge in Divizia A. „Nu sint bani ca la alte echipe“, au sustinut cei care ii priveau pe „panduri“. Ideea care ii incerca pe admiratorii lui Buia este ca acesta „e batrin, dar e necesar“. Daca pina in prezent l-au vazut doar la televizor, cei care vor veni etapa de etapa pe stadionul „Municipal“ din Tirgu Jiu pentru a-i sustine pe jucatorii lui Sandoi recunosc ca experienta lui Buia poate conta decisiv intr-o batalie echilibrata.


„Mi-as dori sa vina cit mai multi suporteri la stadion“, este apelul lui „Figo“ pentru gorjeni.


Sandoi a convocat 19 jucatori


Antrenorul Emil Sandoi a apelat la 19 jucatori pentru prima etapa cu CS Otopeni, cei convocati urmind sa intre in cantonament astazi, imediat dupa antrenamentul de dimineata. Staff-ul gruparii gorjene a decis sa-i duca pe fotbalisti departe de oras, la Pestisani, de unde vor reveni la Tirgu Jiu in dimineata partidei. „Avem nevoie de liniste inaintea competitiei“, este explicatia lui Sandoi in legatura cu alegerea cantonamentului la 20 de kilometri de Tirgu Jiu. In lot au fost opriti trei jucatori noi fata de turul campionatului, Mircea Ilie si Romica Buia, precum si atacantul de la „satelitul“ EMC Rovinari, Gengiu. Alaturi de ei au mai fost convocati portarii Lung si Balaet, precum si jucatorii de cimp C. Popescu, Bogoi, Craciunescu, Trofin, Cristea, Popete, Vancea, Ursu, Negut, Lacoviste, Lapadat, Cimpan si Buca.


Buia, numarul 22


Pandurii Tirgu Jiu este printre putinele formatii din esalonul secund care are echipamentul de joc personalizat, ultimele numere disponibile pina la 24 fiind 22 si 23. Fostii divizionari A, Romica Buia si Mircea Ilie, au convenit ca primul sa evolueze cu numarul 22, iar cel de-al doilea va avea pe spate in acest retur numarul 23. Antrenorul Emil Sandoi nu da importanta prea mare nici macar virstei fotbalistilor, cu atit mai putin numarului de pe tricou: „Pentru mine nu conteaza numarul anilor sau numarul de pe spate.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS