17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoican a revenit, Irimia a debutat

Stoican a revenit, Irimia a debutat

In etapa a 16-a a campionatului de fotbal al Ucrainei, prima din retur, Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a invins in deplasare, cu scorul de 1-0, pe Ilihvet Mariupol, prin reusita lui Brandao. Cel mai important lucru de consemnat ar fi revenirea fundasului român Flavius Stoican, dupa o indelungata absenta. Stoican a jucat tot meciul, ca de altfel si Cosmin Barcauan si Razvan Rat, in timp ce Ciprian Marica nu a fost convocat, fiind in convalescenta dupa o operatie suferita in Germania. Marica a dezvaluit ca va reveni pe gazon peste o saptamina. „Ma simt excelent si imi voi relua antrenamentele cit de curind. Doctorii mi-au spus ca intr-o saptamina voi putea juca. Abia astept!“, a spus atacantul român de 19 ani al liderului campionatului Ucrainei.


Lucescu a precizat dupa meci ca victoria era vitala, tinind cont de motivatia diferita fata de meciul cu Schalke din Cupa UEFA, cistigat de ucraineni la Gelsenkirchen. „Vremea a influentat si ea jocul, mai ales pe cel al jucatorilor brazilieni, iar victoria a fost foarte importanta pentru noi, precum si evitarea accidentarilor“, a afirmat tehnicianul român, care nu a contat pe citeva piese de baza: Duljaj, Srna, Lewandowski si Lastuvka.


Cernat a dat o pasa de gol


Intr-o alta partida, Dinamo Kiev a cistigat cu scorul de 2-0 pe teren propriu in fata celor de la Krivbas Krivoi Rog, prin golurile marcate de Gavrancic si Yussuf. La Dinamo a debutat oficial românul Cristian Irimia, care a jucat tot meciul, antrenorul Jozef Szabo apreciind, pentru site-ul oficial al gruparii ucrainene, ca ex-dinamovistul „a evoluat in nota echipei, adica bine“. In acelasi meci, mijlocasul Florin Cernat a fost si el titular, fiind inlocuit in minutul 78, dupa ce a pasat decisiv la al doilea gol, in timp ce Tiberiu Ghioane nu a fost utilizat, el fiind in perioada de recuperare dupa ce a suferit o microtromboza la nivel cerebral in timpul cantonamentului efectuat de echipa sa in urma cu o luna, in Portugalia.


Un alt jucator român, fundasul Cornel Buta, a fost doar rezerva in partida pe care echipa sa, Volin Lutk, a cistigat-o, acasa, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Zakarpatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS