19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au nevoie de sustinerea oltenilor

Tricolorii au nevoie de sustinerea oltenilor

Nationala de fotbal a Romaniei a aterizat ieri-dimineata, la ora 11.45, la Craiova, pentru meciul de miine cu reprezentativa Macedoniei. Atmosfera din Banie nu se apropie nici pe departe de cea de anul trecut, la meciul cu Bosnia, de aceasta data nici un suporter nefiind prezent la aeroport sau la hotelul Bavaria, unde s-a cazat echipa nationala.

De altfel, pina ieri la prinz nu se vindusera mai mult de 5.000 de bilete, craiovenii nemaifiind asa de entuziasmati de prezenta tricolorilor pe tarim oltenesc. Pe 7 iunie 2003, la revenirea tricolorilor la Craiova, dupa 18 ani, biletele

s-au epuizat in numai citeva ore de la punerea lor in vinzare.

Cauzele dezinteresului oltenilor pentru aceasta partida sint pasa proasta prin care trece echipa, pe care o pun mai presus de orice, Universitatea Craiova, numele mai putin sonor al adversarului si momentul disputarii jocului, la inceputul campaniei de calificare pentru Mondialul din 2006. S-ar putea adauga totusi si absenta unor vedete, precum Chivu, Ganea, Contra, Ad. Ilie sau D. Munteanu, de care Iordanescu s-a dispensat sau a fost fortat sa o faca.

Lautari amortizati de… avion

Comitetul de primire al echipei nationale a fost condus de viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Acesta a pregatit piine si sare pentru intimpinarea tricolorilor, iar Ansamblul folcloric „Maria Tanase“ a intonat melodia „M-a facut mama oltean“, care razbatea insa cu greu pina la urechile celor prezenti, din cauza zgomotului facut de aeronava ce abia aterizase.

Selectionarul Anghel Iordanescu a afirmat, la coborirea din avion, ca obiectivul Romaniei este sa obtina sase puncte din partidele cu Macedonia si Andorra, pentru a pregati in liniste derbiul cu Cehia. „Am simtit caldura oltenilor in momentele mai grele din partida cu Bosnia, asa ca speram sa avem parte de aceeasi atmosfera. Ne-am intors la Craiova bucurosi si oricum aveam o datorie morala fata de acest oras, asa cum avem si fata de Timisoara. Chiar daca Universitatea nu merge prea bine acum, toti craiovenii trebuie sa fie alaturi de Mircea Rednic, pentru ca este un antrenor capabil si sper sa treaca peste marea lor durere“, a spus Generalul.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, spera ca oltenii sa lase

de-o parte problemele Universitatii si sa creeze un show asemanator cu acela de la meciul cu Bosnia. „Pe olteni ii stiu patrioti de felul lor, si-l dau exemplu pe Tudor Gheorghe, asa ca ma astept ca acestia sa umple stadionul simbata (miine – n.r.). Singele fierbinte al craiovenilor nu le permite sa mai astepte mult pentru o performanta la Universitatea, asa ca toti cei responsabili de echipa-fanion a Olteniei trebuie sa discute serios pentru a pune lucrurile la punct“, a afirmat presedintele FRF.

Amical cu o divizionara C

Nationala Romaniei a disputat miercuri un joc de pregatire in compania divizionarei C Mobexpert Stefanesti, partida fiind deseori intrerupta pentru ca selectionerul Anghel Iordanescu sa le dea jucatorilor sai indicatii tactice. La meciul disputat pe parcursul a doua reprize a cite 60 de minute au participat toti cei 25 de componenti ai lotului primei reprezentative, scorul final fiind 20-0. Echipa de start a fost formata din Lobont – Stoican, F. Moldovan, Iencsi, Rat – Fl. Petre, Soava, Pancu, Cernat – Mutu, Danciulescu, pe parcurs fiind introdusi si ceilalti internationali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS