17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie buna pentru moral

Victorie buna pentru moral

In ultimul joc de pregatire inaintea startului in noul sezon, Pandurii Tirgu Jiu nu a reusit sa faca fata Universitatii Craiova, fiind invinsa la limita, 1-2, dupa ce la pauza scorul fusese egal, 1-1. Fara cinci dintre titularii obisnuiti ai echipei lui Mircea Rednic, chiar sase daca il includem in aceasta categorie si pe Romeo Paduret, formatia din Banie a reusit sa obtina prima victorie de la inceputul campionatului, din pacate doar intr-un meci amical. „A fost un meci bun de antrenament, in care am obtinut victoria, buna pentru moralul nostru“, a spus „Puriul“ la finalul jocului.

Toate cele trei meciuri amicale dintre Pandurii si Universitatea Craiova disputate in acest an s-au incheiat cu victoria divizionarilor A, cu 2-1. Antrenorul gorjenilor, Emil Sandoi, a facut numeroase schimbari, incercind sa ofere fiecarui jucator sansa sa evolueze impotriva formatiei craiovene. Pe ultima suta de metri a sosit in probe la Tirgu Jiu un virf de la FCM Bacau, Cimpan, de 25 de ani, care a si evoluat o jumatate de ora in amicalul cu echipa din Banie. Schinteie, un alt fotbalist care se pregateste, de o saptamina, cu formatia lui Sandoi, nu a fost folosit nici un minut.

Sandoi a inceput amicalul cu fotbalisti care au jucat mai putin in ultimul timp din cauza accidentarilor, Trofin, Scarlat si Stefan, in timp ce Mircea Rednic a aliniat cea mai buna formula posibila. Portarul bosniac Adnan Guso a fost in premiera capitan, el luindu-si rolul in serios cind echipa sa a fost sanctionata cu lovitura de la 11 m, acesta agresindu-l fizic si verbal pe centralul Zgovancu.

Meciul a inceput in nota de dominare a craiovenilor, dar deschiderea scorului putea veni la cealalta poarta daca Vintilescu reusea sa-l invinga pe Guso in situatie de unu la unu. Divizionara B gorjeana s-a aparat atent, asezindu-se pe doua linii in fata careului de 16 m, astfel ca ocaziile au venit numai prin suturi de la distanta. Lutu nu a ezitat sa traga la poarta in minutul 22, surprinzindu-l pe Tibi Lung, care a respins in fata si i-a oferit ocazia lui Mircea Ilie sa deschida scorul. In ironiile spectatorilor, care si-au adus aminte de gafa lui Lung din meciul cu Sportul Studentesc, fostul stelist a fost inlocuit cu Balaet, care s-a dovedit in forma extraordinara. Fara prea multe faze de poarta, prima parte s-a incheiat, totusi, cu doua goluri, gorjenii reusind egalarea in prelungirile reprizei prin Radoi, care a transformat in gol cadoul lui Zgovancu.

Partea secunda a fost mai animata, craiovenii fiind periculosi in fata portii, insa Balaet s-a opus salvator desprinderii. Goal-keeper-ul gorjenilor nu a mai putut face nimic la reusita lui Claudiu Tudor, Lutu fiind si de aceasta data la originea golului. Poarta lui Banica a fost amenintata doar cu suturi de la distanta de catre Vintilescu si Scarlat, rezerva lui Guso fiind pe faza de fiecare data.

Putinii spectatori din tribune au aplaudat victoria fotbalistilor din Banie, asaltindu-i pentru autografe, cei mai solicitati fiind Guso si antrenorul Mircea Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS