17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a fost salvat de arbitrul Messina

Lucescu a fost salvat de arbitrul Messina

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Beşiktaş Istanbul, s-a calificat joi seară in sferturile de finală ale Cupei UEFA, invingind-o pe teren propriu, cu 4-2, pe Slavia Praga, după ce in tur formaţia cehă ciştigase cu 1-0. Pancu a marcat primul gol pentru turci, apoi scorul s-a mărit la 4-0 şi se părea că Beşiktaş va obţine o victorie facilă. Fotbaliştii praghezi au revenit insă pe final, inscriind de două ori, şi s-ar fi calificat in locul lui Beşiktaş dacă arbitrul italian Domenico Messina nu le-ar fi anulat un gol in minutele de prelungire. In urma disputării celorlalte meciuri din manşa a doua a optimilor Cupei UEFA, au mai obţinut accesul in sferturile de finală formaţiile Malaga, Panathinaikos, Celtic Glasgow, FC Porto, Liverpool şi Boavista. Partida dintre Wisla Cracovia şi Lazio Roma (in tur 3-3) s-a aminat pentru 5 martie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Beşiktaş a fost la un pas de dezastru

Nefiind impresionaţi de atmosfera infernală de pe stadionul „Inonu“ din Istanbul, fotbaliştii Slaviei Praga au inceput in forţă meciul cu Beşiktaş şi in primele 15 minute au avut două mari ocazii de gol, care au fost irosite insă de Dostalek (‘7) şi T. Dosek (’15). O dată cu scurgerea timpului, elevii lui Mircea Lucescu au pus stăpinire pe joc şi, in minutul 32, Ahmet Dursun a inscris, insă golul a fost anulat deoarece atacantul turc trimisese mingea in plasă cu mina. După ratarea lui Tayfur (’38), Beşiktaş a deschis scorul prin Daniel Pancu, care a şutat puternic de la 25 de metri, trimiţind balonul lingă stilpul din stinga al porţii apărate de Cerny.

In partea a doua a partidei, fotbaliştii echipei din Istanbul s-au dezlănţuit şi in numai nouă minute au reuşi să mai inscrie de trei ori prin Ronaldo Guiaro (’61), Ahmet Dursun (’66) şi Ilhan Mansiz (’70). Văzindu-se cu sacii in căruţă, băieţii lui Lucescu au inceput să-şi trateze de sus adversarii, insă fotbaliştii cehi nu au capitulat şi au redus din diferenţă prin Dostalek, care a transformat un penalti obţinut de Adauto (’76). Cu şase minute inainte de finalul partidei, Hrdlicka a inscris cu capul, in urma unui corner, şi tribunele au amuţit. Era 4-2 pentru Beşiktaş şi scorul cumulat devenea 4-3, iar calificarea se putea decide in favoarea praghezilor dacă mai reuşeau să inscrie o dată. In minutele de prelungire ale partidei, Mircea Lucescu a fost la un past de infarct: cehul Karel Pitak a vrut să centreze dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, insă a lovit greşit mingea, care s-a oprit sub transversală. „Il Lucce“ a fost insă salvat de arbitrul italian Domenico Messina, care, ţinind cont de semnalizarea eronată a asistentului, a anulat golul pe motiv de ofsaid. Foarte nervoşi, cehii l-au inconjurat pe „central“ pentru a-i cere socoteală, insă acesta a rămas ferm pe poziţii şi Beşiktaş a obţinut, pentru prima oară de la infiinţarea acestui club, calificarea in sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Echipa lui Ganea a fost eliminată

VfB Stuttgart, echipa la care evoluează fostul atacant al Universităţii Craiova, Ionel Ganea, a ciştigat joi seară, cu scorul de 3-2, in faţa formaţiei Celtic Glasgow dar, fiind invinsă in prima manşă cu 3-1, a ratat accesul in sferturile de finală. Calificarea s-a jucat in primul sfert de oră al partidei de pe stadionul „Gottlieb-Daimler“ din Stuttgart, cind Celtic a marcat două goluri prin Thompson (’13) şi Sutton (’15). La pauză, scorul a fost 1-2, pentru nemţi reducind din diferenţă Tiffert (’38). Pentru a se califica, VfB Stuttgart trebuia să marcheze in repriza secundă incă patru goluri, insă elevii lui Felix Magath nu au reuşit să inscrie decit de două ori (Gleb ’75, Mutzel ’87). Ionel Ganea a intrat pe teren in minutul 46, a alergat mult, insă a avut o singură ocazie de gol, pe care a irosit-o in minutul 72.

Rezultatele din optimi şi programul sferturilor

Rezultatele inregistrate joi seară, in manşa a doua din optimile de finală ale Cupei UEFA: Beşiktaş Istanbul – Slavia Praga 4-2 (in tur 0-1), Boavista – Hertha Berlin 1-0 (in tur 2-3), AEK Atena – Malaga 0-1 (in tur 0-0), Anderlecht – Panathinaikos Atena 2-0 (in tur 0-3), VfB Stuttgart – Celtic Glasgow 3-2 (in tur 1-3), Denizlispor – FC Porto 2-2 (in tur 1-6), Liverpoo – Auxerre 2-0 (in tur 0-1).

Sferturile de finală ale Cupei UEFA (13 martie – turul, 20 martie – returul) se vor disputa după următorul program: Malaga – Boavista, Celtic Glasgow – Liverpool, FC Porto – Panathinaikos şi Beşiktaş Istanbul – Lazio Roma / Wisla Cracovia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS