14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBelu si Bitang se intorc la Deva

Belu si Bitang se intorc la Deva

Antrenorii lotului national de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, au anuntat, la inceputul saptaminii, ca vor pregati in continuare gimnastele aflate la centrul de la Deva.

De asemenea, in ciuda speculatiilor facute, Octavian Belu a afirmat ca nu a dorit nici un moment sa-si rezilieze contractul cu Federatia Romana de Gimnastica (FRG). „Sint angajat al FRG si nu pot sa-mi reziliez contractul. In aceste zile, in care am discutat cu conducerea FRG si cu reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), am decis, insa, ca trebuie incheiata o conventie prin care sa se stipuleze drepturile gimnastelor si ale antrenorilor, pentru a se evita situatiile neclare. Noi speram ca lucrurile sa fie rezolvate in perspectiva Campionatelor Mondiale si a Jocurilor Olimpice de la Atena“, a spus Belu.

„Medicul si coregraful sint personaje rare la Deva“

Octavian Belu a mai precizat ca, potrivit contractului care va fi incheiat intre gimnaste si federatie, in cazul in care o sportiva va face o acuzatie, atunci va suporta consecintele. „Cea mai mare obligatie a unei gimnaste este sa semnaleze in timp util daca are unele nemultumiri. Am discutat cu un jurist al MTS pentru a se stabili un contract clar si am consultat chiar si Charta Drepturilor Omului“, a spus Belu.

Antrenorul lotului national a spus ca isi doreste ca, in noul contract pe care il va incheia cu FRG, sa fie stipulata prezenta unui medic si a unui coregraf la lot. „Pentru mine, medicul si coregraful sint personaje rare pe la Deva, iar eu am ajuns sa cred ca venirea unui medic la Deva este de domeniul absurdului“, a spus Belu.

„Sint obligata sa ramin la Deva!“

Mariana Bitang a afirmat ca solicitarea sa de reziliere a contractului a fost respinsa, din nou, de catre oficialii MTS. „A existat o cerere de reziliere a contractului, insa acest lucru trebuie aprobat de ambele parti. Ca sa plec de la lot ar trebui sa achit suma de 12.000 de dolari, suma pe care nu o mai am, deoarece am cheltuit-o. Asa ca sint obligata sa ramin la Deva, insa atita timp cit nu avem liniste, va fi foarte greu sa ne indeplinim obiectivele. Noi nu am venit aici sa negociem alt contract si sa cerem alte sume de bani, iar eu nu ma joc de-a demisia. Trebuia sa ma fi gindit inainte sa fi semnat contractul, deoarece clauzele de reziliere sint putine“, a spus Bitang.

Secretarul general al FRG, Adrian Stoica, a spus ca s-a incercat imbunatatirea Regulamentului de Ordine Interioara al centrului de la Deva, in ideea de a creste responsabilitatea fiecarui factor implicat in pregatirea gimnastelor. „Vom cauta solutii in viitor, insa cert este ca munca noastra va continua alaturi de acest colectiv tehnic valoros“, a incheiat Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS