19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Melbourne

Andrei Pavel are un adversar facil in primul tur


In concursul masculin de tenis de la Australian Open, care se disputa la Melbourne, jucatorul roman Andrei Pavel, cap de serie numarul 21, il va intilni in primul tur pe italianul Renzo Furlan, jucator venit din calificari. In competitia feminina de la Australian Open, jucatoarea romana de tenis Andreea Vanc a ratat calificarea pe tabloul feminin de simplu, fiind invinsa in ultimul tur al calificarilor, cu scorul de 6-1, 6-1, de austriaca Barbara Schwartz, cap de serie numarul 20. Andreea Vanc a fost singura jucatoare romana prezenta la aceasta editie a Open-ului din Australia.

(D.B.)

In anul 2005

Turneul de la Wimbledon ar putea fi decalat


Turneul de tenis de la Wimbledon ar putea fi decalat cu o saptamina incepind din anul 2005 si ar urma sa se desfasoare in primele doua saptamini ale lunii iulie, a notat cotidianul britanic The Times. Publicatia citata a mai scris ca intreg calendarul mondial va fi modificat. Astfel, turneul Australian Open se va disputa in luna martie, in loc de ianuarie, Key Biscayne si Indian Wells vor fi programate in februarie, iar US Open va fi aminat cu o saptamina. La sfirsitul sezonului, jucatorii vor avea o vacanta de sapte saptamini. Perioada de desfasurare a turneului de tenis de la Wimbledon, care in momentul de fata incepe in ultima saptamina a lunii iunie, nu a mai fost modificata din anul 1897. Numerosi jucatori si jucatoare au invocat lipsa de timp in vederea pregatirii pentru meciurile pe iarba, intervalul dintre turneul de la Roland Garros, care se desfasoara pe zgura, si cel de la Wimbledon fiind de numai trei saptamini. Responsabilii turneelor de Grand Slam se vor intilni pe durata editiei din acest an a Open-ului Australiei si vor discuta propunerile fiecaruia. Renumiti jucatori de tenis, precum americanul Andre Agassi, rusul Marat Safin si belgianca Kim Clijsters, s-au pronuntat in favoarea decalarii intervalului de desfasurare a turneului din Australia, care incepe astazi, la Melbourne. Motivul invocat de vedetele tenisului mondial il reprezinta temperaturile ridicate inregistrate in Australia, in aceasta perioada a anului. Presedintele Federatiei Internationale de Tenis, Francesco Ricci Bitti, a negociat, in acest sens, cu responsabilii circuitului ATP. In plus, presedintele Federatiei Australiene de Tenis, Geoff Pollard, a lasat sa se inteleaga ca este posibila schimbarea datei de debut a Open-ului Australiei.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Kooyong

Andre Agassi s-a impus


Tenismanul american Andre Agassi a cistigat turneul demonstrativ de la Kooyong, invingindu-l in finala, cu scorul de 6-2, 6-3, pe francezul Sebastien Grosjean. Agassi a mai cistigat de doi ori acest turneu, in 2000 si 2001, si a fost finalist la editia de anul trecut a competitiei. „Ma simt foarte bine. Nu puteam spera sa joc mai bine. Cistigarea acestui turneu este importanta pentru mine, deoarece s-a demonstrat deja faptul ca este o buna pregatire pentru Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului“, a spus Andre Agassi, care va implini 33 de ani pe 29 aprilie.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS