10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Diverse

Turneul de tenis de la Sydney

Adrian Voinea a abandonat


Tenismanul roman Adrian Voinea a abandonat ieri, din cauza unei accidentari, partida cu rusul Mihail Iujnii din primul tur al turneului de la Sydney, care este dotat cu premii in valoare totala de 380.000 de dolari. In momentul abandonului, Voinea cistigase primul set, cu scorul de 6-3, si era condus in cel de-al doilea, cu scorul de 2- 1.

(M.F.)

Pentru a juca la Australian Open

Andrew Ilie a primit wild-card


Tenismanul australian de origine romana Andrew Ilie a primit wild-card din partea organizatorilor Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului, care se va desfasura in perioada 13-26 ianurie, la Melbourne. Andrew Ilie, care are 26 de ani, nu a inregistrat in sezonul trecut rezultate deosebite. Jucatorul de origine romana a suferit in 2002 o accidentare la picior, fiind nevoit sa-si intrerupa activitatea sportiva citeva luni. Pentru Ilie, Australian Open reprezinta turneul de Grand Slam unde a obtinut cele mai importante rezultate din cariera, el calificindu-se in optimile de finala ale editiilor din 1999 si 2001. Cea mai buna pozitie ocupata de Ilie in clasamentul ATP a fost locul 38 mondial, el reusind aceasta performanta in anul 2000. Dintre jucatorii romani de tenis, doar Andrei Pavel si Adrian Voinea vor fi direct acceptati pe tabloul principal de simplu. Pavel va evolua pentru a cincea oara la Australian Open, in timp ce pentru Voinea va fi a opta prezenta. Atit pentru Pavel, cit si pentru Voinea, cea mai buna performanta obtinuta la acest concurs este calificarea in optimi. Editia din acest an a Australian Open este dotata cu premii in valoare totala de 18,18 milioane de dolari australieni (aproximativ 10,5 milioane USD), dintre care mai mult de 12 milioane de dolari australieni (7 milioane USD) reprezinta premiile ce vor fi acordate in concursurile masculin si feminin de simplu.

(M.F.)

Din cauza unei accidentari la genunchi

Johansson nu va participa la Internationalele Australiei


Tenismanul suedez Thomas Johansson nu va participa la Internationalele Australiei, primul turneu de Mare Slam al anului, care va avea loc in perioada 13-26 ianuarie, la Melbourne, deoarece nu este complet refacut in urma unei accidentari la un genunchi. Johansson, care a cistigat anul trecut Australian Open, invingindu-l in finala pe Marat Safin, a suferit o ruptura de tendon si a fost supus in ultimele saptamini unui tratament pe baza de magneziu, vitamine, substante antiinflamatorii, raze ultraviolete si masaje. „Genunchiul este aproape vindecat, insa nu ma pot antrena si este evident ca, in aceste conditii, nu pot sa joc“, a spus Johansson, mentionind ca intentioneaza sa urmareasca din tribune evolutia celorlalti suedezi care vor participa la Australian Open.

(M.F.)

Frentzen nu are dubii

„Schumacher si Ferrari vor cistiga din nou“


Pilotul german de Formula 1 Heinz-Harald Frentzen a spus ca si in sezonul 2003 campioni mondiali vor fi Michael Schumacher si scuderia Ferrari. „Ferrari isi va pastra titlul mondial. Vom vedea cit de mult se vor putea apropia de Ferrari echipele Williams-BMW si McLaren-Mercedes“, a spus Frentzen. Pilotul german considera ca obiectivul tuturor echipelor de Formula 1 este acela de a invinge scuderia Ferrari. „In prezent, nu vad insa cine poate face acest lucru“, a spus Frentzen. Michael Schumacher a cistigat, in 2002, pentru a cincea oara titlul de campion mondial la piloti, iar Ferrari si-a adjudecat al 12-lea titlu la constructori.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS