20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid a cistigat Supercupa Romaniei

Rapid a cistigat Supercupa Romaniei

Supercupa Romaniei

Dinamo – Rapid 1-2

• Stadion „Lia Manoliu“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: V. Munteanu ’40 / Fl. Bratu ’18, Perja ’71.

Dinamo: Cr. Munteanu – Kirita, Danciu (’88, Fl. Pirvu), Onut – Bolohan (’84, Stoican), Fl. Petre, Alexa, V. Munteanu (’62, Tames), Frasineanu – Danciulescu, Barcauan. Antrenor: Cornel Talnar.

Rapid: Dolha – Perja, Maftei, Soava – Voicu (’51, Buta), Sabau, Schumacher, Godfroid, Rat – D. Nicolae (’90, N.Grigore), Fl. Bratu (’69, R. Nita). Antrenor: Mircea Rednic.

• Avertismente: Kirita, Danciu, Onut, Bolohan, Danciulescu / Voicu, Buta.

• Eliminat: Onut (’89)

• Au arbitrat: Alexandru Tudor – Tudor Constantinescu, Cristian Nica.

Doar vreo 10.000 de spectatori au asistat simbata seara, pe stadionul „Lia Manoliu“, la meciul pentru Supercupa Romaniei dintre campioana tarii, Dinamo, si cistigatoarea Cupei, Rapid. Din pacate, galeriile celor doua formatii si-au dat in petic si la aceasta partida, scandind obscenitati atit in timpul intonarii imnului national, cit si pe parcursul celor 90 de minute de joc. De asemenea, atacantul Ionel Danciulescu a fost injurat de citiva suporteri dinamovisti in timp ce urca scarile spre tribuna oficiala pentru premiere. Danciulescu a ripostat si cele doua tabere au fost la un pas de incaierare, portarul Cristian Munteanu impreuna cu un jandarm aplanind conflictul. Si fostul patron al Universitatii Craiova, Gigi Netoiu, care, in prezent, detine postul de vicepresedinte al clubului dinamovist, a avut partea lui de „urari de bine“, galeria rapidista scandindu-i ironic numele pe la jumatatea primei reprize.

Jucatorii dinamovisti, darimati psihic dupa eliminarea din Liga Campionilor, care a dus la demiterea antrenorului Cornel Dinu, au inceput foarte slab partida, dindu-le posibilitatea rapidistilor sa initieze citeva actiuni ofensive foarte periculoase. Profitind de pasul gresit la ofsaid facut de defensiva „ciinilor rosii“, Fl. Bratu a deschis scorul in minutul 18 cu un sut puternic din careu. Cu cinci minute inainte de sfirsitul primei reprize, egalitatea a fost restabilita de V. Munteanu, care a expediat o „torpila“ de la zece metri, lasindu-l fara replica pe portarul Dolha. In partea a doua a partidei, jocul a fost mult mai echilibrat, ambele echipe avind citeva bune oportunitati de a marca. Doar formatia feroviara a reusit insa sa inscrie, centrarea lui Nita de pe partea dreapta fiind reluata imparabil cu capul de Perja (’71), acest gol aducind Supercupa Romaniei in vitrina clubului din Giulesti.

Declaratii dupa meci

La conferinta de presa, Mircea Rednic a spus: „Sint bucuros ca am cistigat al doilea trofeu in doi ani. Trebuie sa uitam cit mai repede acest meci pentru ca ne asteapta joi o partida foarte importanta. Anul acesta nu ne batem la titlu. Trebuie sa fim realisti, cu picioarele pe pamint si sa recunoastem ca mai avem mult de lucru.“

Antrenorul interimar al echipei Dinamo, Cornel Talnar, a spus: „Dupa infringerea cu FC Bruges si indepartarea de la echipa a lui Cornel Dinu, foarte multi jucatori au fost darimati psihic, ceea ce s-a vazut inca de la inceputul partidei, cind Rapid a avut initiativa si a inscris.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS