20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

80% dintre candidatii doljeni au luat capacitatea

Dintre cei 8.626 de absolventi de gimnaziu din judetul Dolj s-au prezentat la examenul de capacitate 8.500 de candidati. 6.810 dintre ei – respectiv 80,11% dintre cei inscrisi – au fost declarati admisi, obtinind cel putin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe de examen.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj s-a aratat multumita de rezultatele obtinute la capacitate. „80% este o proportie buna de reusita, fata de numai 70%, cit a fost promovabilitatea anul trecut. Cred ca acest rezultat se datoreaza atit bunei pregatiri a elevilor, cit si subiectelor nu foarte dificile, mult mai usoare decit cele de la simulare“, a declarat inspectorul scolar general adjunct Florea Gaina.

(A.D.)

Datorii de peste o mie de miliarde la bugetul statului

Rau-platnicii vor fi executati silit incepind cu 1 iulie, promite directorul Directiei Finantelor Publice Dolj. Putinii colosi industriali din Craiova au datorii de peste 1.500 de miliarde de lei. „Unii au fost dezinteresati de acele acte normative care prevedeau anumite facilitati pentru datornici. Daca pina acum nu au venit sa isi reesaloneze datoriile, de la 1 se va discuta de pe alte pozitii si se va trece la executarea lor pe orice cale“, a precizat Lucian Zaharia, directorul Finantelor Publice.

(N.E.)

Jandarmii mehedinteni au instalat cutia cetateanului

Severinenii pot depune reclamatiile sau sugestiile care privesc abuzuri din partea cadrelor Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti in cutia cetateanului. „In baza programului Jandarmeriei Romane, privind asigurarea transparentei institutiei fata de mass-media si populatie, in scopul solutionarii legale a unor investigatii si cercetari care privesc aspecte de abuzuri, acte si fapte de coruptie, incalcari ale deontologiei profesionale din partea Comandamentului de Jandarmi Mehedinti, a fost infiintata aceasta cutie“, a spus col. Ion Dragan, comandantul Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti. Cutia este amplasata pe strada Aurelian, nr.86, din Drobeta Turnu Severin. In scopul solutionarii celor solicitate, nu se va lua in calcul corespondenta anonima.

(D.L.)

Bonuri valorice de un miliard de lei pentru agricultori

Directia Agricola Mehedinti a inceput de luni, 10 iunie, distribuirea bonurilor valorice pentru motorina necesara lucrarilor agricole. Pina in prezent au fost eliberate bonuri in valoare de aproximativ un miliard de lei. Suma totala a bonurilor primite de la Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor este de opt miliarde de lei, urmind ca Directia Agricola sa primeasca bonuri in valoare de alte opt miliarde de lei. Bonurile au valori cuprinse intre 10.000 de lei si un milion de lei si acopera taxa de drum aferenta cotei de motorina solicitata de producatorul agricol.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS