20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletii gorjeni au cistigat 14 medalii

Atletii gorjeni au cistigat 14 medalii

Desi nu au reusit sa bata recordul de 18 medalii cistigate la o competitie nationala, atletii de la Clubul Sportiv Pandurii Tirgu Jiu au reusit sa cistige 14 medalii la editia din acest an a Campionatelor Nationale de maraton, care s-au desfasurat la Sibiu. Ei au reusit totusi sa bata recordul de anul trecut, cind s-au intors de la aceasta competitie cu doar 12 medalii. Dupa o perioada scurta de pregatire la Tismana, atletii gorjeni s-au descurcat foarte bine la intrecerea nationala de maraton, cistigind sase medalii de aur, patru de argint si patru de bronz. Performanta este cu atit mai mare cu cit toti cei 11 atleti care au alergat la Sibiu au imbracat tricoul de campion national la una din probe, unii chiar de mai multe ori. Responsabili de cistigarea acestor medalii sint, pe linga atleti, si cei trei antrenori care s-au ocupat de pregatirea lor, Viorica Dima, Luminita Gogirlea si Ion Bura, dar si presedintele sectiei de atletism a CS Pandurii, Romeo Saliste. Despre aceasta noua performanta a sportivilor de la CS Pandurii a vorbit chiar antrenorul emerit Ion Bura, director adjunct al acestui club si coordonator al sectiei de atletism.

– Cum s-au comportat atletii dumneavoastra la aceasta competitie, domnule Bura? Au fost in grafic cu medaliile?

– Trebuie sa recunosc ca a fost o surpriza placuta chiar si pentru mine numarul mare de medalii obtinute. Dar cea mai mare surpriza a venit din partea Luminitei Gogirlea, care a fost pina acum multipla campioana nationala si balcanica in probele de 1.500 m, 3.000 m si 5.000 m, iar acum a avut un parcurs excelent si in proba de maraton, devenind campioana nationala atit la individual, cit si pe echipe. Asa cum am vazut-o, e foarte proaspata dupa acest concurs de parca nu ar fi alergat. Eu zic ca si-a gasit o proba favorita la care va avea rezultate bune la concursurile internationale.

– La marea majoritate a medaliilor va asteptati sa le cistigati, mai ales la seniori si tineret. Au existat totusi surprize. Care au fost acestea?

– Noi am cistigat medalii si la fete si la baieti, dar surpriza a venit de la echipa de juniori care a cistigat titlul. A fost cea mai tinara echipa din concurs, copiii fiind in primul an de juniorat si avind in fata inca patru ani in care vor putea alerga la juniori. Este vorba de Claudiu Nicolae, Ionut Nedea si Adelin Mosila. Celelalte rezultate la acest maraton au fost obtinute de Letitia Straoia – campioana nationala la tineret, Cornelia Nanu – campioana nationala la junioare, individual si cu echipa, dar si Elena Moaga, Bogdan Bala, Ileana Cerban, Daniela Crivac si Roxana Dumitrica, care au fost si ei medaliati, atit in probe individuale, cit si pe echipe.

– Zilele trecute au mai fost si alte competitii in care atletii de la CS Pandurii s-au remarcat. Ce rezultate au obtinut?

– A fost, in primul rind, etapa de zona de la Craiova a Campionatelor Nationale de copii la care s-au remarcat Claudiu Calugaru – locul I la 2.000 m, Gabriela Neacsu – locul II la 2.000 m si Lavinia Zabava – locul IV la 1.000 m. Toti acesti sportivi vor merge la finala pe tara de la Bucuresti, pe 15 iunie, sanse foarte mari la o medalie avind Gabriel Neacsu. Simbata trecuta a fost un concurs la Bucuresti la care Ionut Bura si Mihu Catalin s-au clasat pe locurile doi si trei, dar cu ei avem acum un alt obiectiv pentru Campionatele Internationale ale Romaniei de pe 8-9 iunie. Ma voi ocupa personal de pregatirea lor, dar si a politistilor Ion Avramescu si Ovidiu Niculescu, care vor concura in finala Campionatelor Nationale de atletism ale politiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS