20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu mai lipseste decit coliva

Nu mai lipseste decit coliva

• Doar 50 de oameni platitori au asistat simbata la meciul in care elevii lui Florin Marin au facut 0-0 cu UM Timisoara, „lanterna rosie“ a campionatului
• Vazindu-ne suparati la conferinta de presa, Florin Marin a vrut probabil sa faca o gluma: „Mergem in «Stefan cel Mare» sa o invingem pe Dinamo!“

Universitatea – UMT 0-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 50.

• Universitatea: D. Tudor 6 – C. Dobre 5; Craciunescu 5; Vochin 5; D. Rednic 4 – Grigorie 5,5; D. Alexa 5; Verdes 5 (’81, Manta); Vigariu 5 (’56, Ursu 5) – Barcauan 5,5, V. Iacob 5 (’56, C. Dinu 5). Antrenor: Fl. Marin.

UMT: Buturuga 8 – Gosa 6,5 (’80, Briciu); Mada 6,5; Marisescu 6; Kovacs 6; C. Bar 5 – Fl. Calin 6;5 (’75, Vlaicu 6); S. Bar 6,5; Nincsovici 6 – Bota 6 (’87, Cl. Balaci); Cojan 6. Antrenor: Gh. Staicu.

• Au arbitrat: D. Georgescu jr. 6,5 – Ad. Vidan 6,5, Al. Drogeanu 6. Observatori: V. Alexandru si M. Stoenescu.

• Avertismente: Alexa, Vochin / Marisescu.

• Filmul meciului: min. 35: Buturuga nu poate fi invins de C. Dobre din zece metri; min. 43: sutul-centrare al lui Bota, paralel cu linia de fund, n-a putut fi reluat de Nincsovici in poarta goala; min. 44: greseala C. Bar in interiorul careului, dar Grigorie, cu capul, a trimis in bratele portarului; min. 51: D. Tudor se remarca la sutul viclean, la coltul drept jos, trimis de Nincsovici; min. 53: „torpila“ capitanului Barcauan nimereste, din zece metri, bara transversala; min. 61: ratare incredibila D. Rednic: singur-singurel cu Buturuga, de la opt-noua metri, mijlocasul lui Fl. Marin trimite in portar, iar la revenire tot in bratele acestuia!; min. 71: corner Grigorie, cap Cezar Dinu, dar „dopatul“ Buturuga a fost simbata de neinvins.

„Resemnatii“ din Timisoara au venit in Banie cu o singura ambitie: iesirea cit mai onorabila de pe scena primei divizii. Simbata, pe stadionul „Ion Oblemenco“ – un fel de „parc de distractii Netoiu land“ – am asistat la demonstratii de „forta“ ale firmelor de bodyguarzi si ale jandarmilor, la zimbetul ironic al comandantului et comp. Iar in teren, 14 jucatori legitimati inca la FC Universitatea, luptindu-se cu neputinta, cu soarta de a fi nimerit in anul de „gratie“ 2002 sub „colonialismul“ unui „oltean nemernic“. Istoria neputintei Universitatii ar putea fi rezumata la o singura faza petrecuta in min. 61: D. Rednic s-a trezit (in ofsaid?) cu un balon exact in mijlocul careului mare al banatenilor, doar cu Buturuga in fata, dar din doua incercari n-a reusit sa inscrie! Florin Marin s-a luat cu miinile de cap, lovind copertina bancii tehnice! N-a reusit sa impresioneze pe nimeni. Dimpotriva, ne-a intristat pe toti pentru ceea ce a ajuns Universitatea. La conferinta de presa, antrenorul-manager a cerut ajutorul suporterilor: „In perioada pe care o tranversam (am scris exact cum a spus Fl. Marin – n.r.) noi acum – una grea, de criza – ar trebui ca suporterii sa fie alaturi de aceasta echipa, s-o sustina. Daca nu va fi liniste la Craiova, vom ajunge sa ne luptam pentru retrogradare“.

Suporterii? Vreo 50 in tribune, alti 50 pe acoperisul Polivalentei si pe blocurile invecinate, cu Gabi Blondu’ demisionar, au avut o singura „urare“: „N-are ce mai cauta Netoiu la Universitatea! Netoiu, te urim!“ Cind autocarul i-a dus pe jucatori, dupa meci, la cantonament, jucatorii au fost huiduiti de pilcul de suporteri aflati in afara stadionului. Opinez ca totusi vinovati de aceasta situatie de la Craiova nu sint jucatorii, ci cei care au creat aceasta „Rusine Maxima“. „Comandantu’“, venit la stadion cu o ora si jumatate inainte, a plecat prin minutul 82, suporterii taxindu-l: „Du-te la javre!“ Este posibila si o alta reactie? Ma tem ca, in actualul context, nu! Daca in urma cu citeva etape visam la o eventuala participare in cupele europene, acum revenim la ceea ce ne-au obisnuit alde George Ilinca si Gigi Netoiu: evitarea retrogradarii. Avea dreptate un ziarist oltean ca Romania e tara tuturor probabilitatilor. De ce? Florin Marin a mai spus la conferinta de presa ca Universitatea merge in „Stefan cel Mare“ sa o invinga pe Dinamo. O probabilitate, nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS