17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

CM de scrima

Ana Maria Brinza, campioana mondiala

Ana Maria Brinza, eleva a LPS „Petrache Triscu“ din Craiova, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrima (juniori). Sportiva craioveana se pregateste de aproape sase ani la Centrul Olimpic de Spada Craiova de la Grupul Scolar ICIM nr. 2 „Aurel Vlaicu“, cu antrenorul Dan Podeanu, iar din 2001 este legitimata la Steaua Bucuresti.

(I.J.)

CE de tenis de masa

Mihaela Steff, campioana la dublu

Jucatoarea romana Mihaela Steff si croata Tamara Boros au cistigat medalia de aur in proba de dublu din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masa de la Zagreb. Steff si Boros au invins in finala, cu scorul de 4-3 (11-8, 8-11, 11-3, 13-11, 6-11, 5-11, 11-7), cuplul Victoria Pavlovici / Tatsania Kostromina, din Belarus. Mihaela Steff este si campioana europena cu echipa Romaniei. Jucatorul german Timo Boll a cistigat medalia de aur in proba de simplu din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masa. Boll s-a impus in finala, cu scorul de 4-2 (11-9, 4-11, 11-8, 3-11, 11-7, 11-6), in fata jucatorului elen de origine romana Kalinikos Kreanga.

(M.F.)

Concursul de cross-country de la Washington

Luminita Talpos, pe primul loc

Atleta romana Luminita Talpos a cistigat duminica proba feminina din concursul de cross-country de la Washington, informeaza AFP. Sportiva romana, de 29 de ani, a inregistrat, pe distanta de 10 mile, timpul de 52 de minute si 50 de secunde, devansind-o pe atleta etiopianca Teyeba Erkesso, clasata pe locul al doilea. Atleta americana Marla Runyan, prima sportiva nevazatoare care a fost admisa oficial la Jocurile Olimpice, in anul 2000, la Sydney, in proba de 1.500 de metri, s-a situat pe pozitia a cincea in competitia de la Washington. In proba masculina, s-a impus kenyanul Reuben Cheruiyot, cronometrat cu 47 de minute si 13 secunde, urmat, pe locul secund, de compatriotul sau John Korir. Pe pozitia a treia s-a clasat mexicanul Pablo Olmedo.

(M.F.)

CI de gimnastica de la Ploiesti

16 medalii pentru Romania

Gimnastii romani au cistigat 16 medalii in finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Internationale de gimnastica artistica ale Romaniei, care au avut loc la Ploiesti. La feminin, Romania a obtinut sapte medalii, prin gimnastele Oana Petrovschi si Floarea Leonida. Oana Petrovschi a cistigat o medalie de aur, in proba de sarituri, doua de argint, la birna si sol, si una de bronz, la paralele. Floarea Leonida a obtinut doua medalii de aur, la birna si sol, si una de argint, la paralele. In concursul masculin, gimnastii romani au cistigat noua medalii. Medaliile de aur au fost obtinute de Marian Dragulescu, la sol, Ioan Suciu, la paralele si cal cu minere, si Dan Potra, la bara fixa. Medalii de argint au revenit gimnastilor Ioan Suciu, la sol si sarituri, Dan Potra, la paralele, in timp ce Bogdan Orzata, la cal cu minere, si Constantin Covaci, la sarituri, au cucerit medalii de bronz.

(M.F.)

CB de patinaj artistic

Roxana Luca si Gheorghe Chiper, campioni

Patinatorii romani Roxana Luca si Gheorghe Chiper au ocupat primele locuri in probele individuale din cadrul Campionatelor Balcanice de patinaj artistic, care au avut loc la patinoarul „Mihai Flamaropol“ din Bucuresti. Roxana Luca se afla la al doilea titlu balcanic consecutiv, in timp ce Gheorghe Chiper cistiga pentru prima oara acest titlu. Locul secund in proba feminina a revenit patinatoarei elene Georgiana Papavasiliou, iar pe pozitia a treia s-a clasat sportiva bulgara Hristina Vassileva. Locurile patru si cinci au fost ocupate de Sonia Radeva, din Bulgaria, si de Marianna Rainbow, din Grecia. In proba masculina, pe locul secund s-a clasat bulgarul Nayden Borichev, iar al treilea a fost turcul Tayfun Anar. Grecul Panagiotis Markouizos a ocupat pozitia a patra, locul al cincilea revenindu-i bulgarului Leri Kenchadze.

(M.F.)

CM de natatie

Ioan Gherghel a obtinut bronzul

Inotatorul roman Ioan Gherghel a cistigat medalia de bronz in proba de 200 de metri fluture din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie in bazin scurt, de la Moscova. Titlu mondial a fost obtinut de britanicul James Hickman, iar pe locul al treilea s-a clasat australianul Justin Norris.

(M.F.)

Invingind in ultima etapa echipa de rugbi a Irlandei

Franta a cistigat Turneul celor Sase Natiuni

Selectionata de rugbi a Frantei a cistigat editia din acest an a Turneului celor Sase Natiuni, in urma victoriei inregistrate pe teren propriu, cu scorul de 44-5, in fata reprezentativei Irlandei, in etapa a cincea a competitiei. Echipa nationala a Frantei nu a pierdut nici una dintre partidele pe care le-a disputat in acest an in Turneul celor Sase Natiuni. Intr-un alt meci desfasurat in Turneul celor Sase Natiuni, selectionata Tarii Galilor a fost invinsa pe teren propriu, cu scorul de 22-27, de formatia Scotiei.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Sarasota

Jelena Dokici s-a impus

Jucatoarea iugoslava de tenis Jelena Dokici, cap de serie numarul unu, a cistigat turneul de la Sarasota, dotat cu premii in valoare totala de 140.000 de dolari. Dokici a invins-o in finala, cu scorul de 6-2, 6-2, pe rusoiaca Tatiana Panova. Proba de dublu a fost cistigata de perechea Jelena Dokici / Elena Lihovteva (Iugoslavia / Rusia), care a invins in finala, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-3, 6-3, cuplul Els Callens / Conchita Martinez (Belgia / Spania).

(M.F.)

Turneul de tenis de la Casablanca

Guillermo Canas, principalul favorit

Tenismanul argentinian Guillermo Canas a fost desemnat cap de serie numarul unu la turneul de la Casablanca, dotat cu premii in valoare totala de 381.000 de dolari. Cei opt capi de serie ai turneului de tenis masculin de la Casablanca sint urmatorii: 1. Guillermo Canas (Argentina), 2. Younes El Aynaoui (Maroc), 3. Hicham Arazi (Maroc), 4. Fernando Gonzalez (Chile), 5. Julien Boutter (Franta), 6. Mariano Zabaleta (Argentina), 7. Olivier Rochus (Belgia), 8. Fernando Vicente (Spania).

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS