19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoican si Craciunescu stau pe tusa aproape o luna

Stoican si Craciunescu stau pe tusa aproape o luna

• FC Arges, o „borna“ importanta pentru Universitatea • Partida cu pitestenii se disputa duminica, de la ora 13.00 (TVR 1)
• „Infirmeria“ Universitatii ii cuprinde pe Stoican, Craciunescu, Alexa si Vochin

„Astia-s bolnavi de fotbal!“ – asa a scris presa sportiva in octombrie 2000, atunci cind, ca si simbata, in fata unui stadion arhiplin, Universitatea a invins Steaua. Dupa ce in urmatoarea etapa, a noua, oltenii au remizat in deplasare (1-1 cu Otelul), Universitatea a urcat pe primul loc. A ramas in virful podiumului si dupa etapa a zecea (a invins, acasa, pe Gaz Metan Medias).

Surprinzator, in etapa a 11-a, la Pitesti, FC Arges a surclasat cu categoricul scor de 3-0 pe Universitatea, intr-un meci in care craiovenii au avut o prestatie jalnica. Universitatea a coborit pe locul doi. Inainte de meciul de la Pitesti, din 2000, Flavius Stoican era sa moara! Reamintim, cu doua zile inainte, Stoican a acuzat usoare dureri la stomac, iar Fl. Marin, inspirat, l-a trimis la spital. Medicii, dupa consultatie, l-au si urcat pe valorosul jucator pe masa de operatie. Motivul urgentei a fost o ocluzie intestinala provocata de inflamarea apendicelui. Pitestiul s-a dovedit a fi nefast si in continuare, deoarece in optimile Cupei Romaniei, in Trivale, Dinamo a eliminat pe Universitatea (3-2). La sfirsitul acelei editii, 2000/2001, Universitatea s-a clasat pe locul opt.

Acelasi Flavius Stoican a fost urmarit si acum de ghinion. Inaintea partidei cu Steaua, capitanul Universitatii a suferit un accident stupid de masina. El a fost inlocuit simbata deoarece a fost lovit de P. Stoica si astfel s-a ales cu o entorsa a degetului mare de la piciorul drept. Dupa meci i s-a aplicat o atela gipsata. El va fi indisponibil aproximativ trei saptamini. Pe linga Stoican si Vochin, in meciul cu Steaua s-au accidentat inca doi jucatori: Craciunescu si Alexa. Ei au fost eliminati, deci oricum nu ar fi avut drept de joc in meciul din Trivale. Catalin Craciunescu are o entorsa cu fisura la glezna dreapta, fiind indisponibil aproape trei saptamini. Craciunescu a spus ieri: „Am fost lovit de Lita si mi s-a umflat glezna piciorului drept. Am continuat insa meciul pina in momentul eliminarii. Imediat dupa partida, mi s-a pus piciorul in ghips, iar duminica am fost in Bucuresti, la un control medical la doctorul Pompiliu Popescu. Mi s-a pus un alt ghips. Am inteles ca aproximativ trei saptamini voi fi indisponibil, deoarece am entorsa si fisura.“ Nici celalalt eliminat, Alexa, n-ar fi putut juca in meciul cu FC Arges, deoarece are o plaga taiata. A fost cusut, dar cel putin sapte zile este indisponibil. Baldovin si D. Rednic acuza si ei contuzii puternice dupa meciul cu Steaua.

FC Arges, adversa oltenilor din etapa viitoare, este intr-o situatie critica, aflindu-se pe locul 13 – cel care „asigura“ participarea la barajele de mentinere in Divizia A – cu un catastrofal -9 la „adevar“. Florin Halagian, antrenorul pitestenilor, are misie grea: dupa vizita liderului provinciei (etapa a 18-a, Universitatea Craiova), se deplaseaza in Cotroceni, intilnind revelatia campionatului (etapa a 19-a, FC National), apoi in Ghencea (etapa a 21-a) si la Galati (etapa a 22-a). Doar in etapa a 20-a (6 aprilie), teoretic, „Hala“ ar trebui sa nu intimpine probleme, deoarece vine in Trivale (in excursie?) Gloria Bistrita.

Fiind neinvinsa de sapte etape (ultima infringere petrecindu-se in toamna, la Constanta), Universitatea isi doreste ca si dupa intilnirea din Trivale sa ramina invincibila. „Imi doresc sa inving pe FC Arges, dar am fi bucurosi si cu un rezultat de egalitate. Important este sa nu pierdem in Trivale. Este insa un meci foarte greu, de aceea trebuie sa pregatim foarte bine aceasta partida“, a spus Florin Marin.

Dupa doua zile libere (duminica si ieri), Florin Marin va conduce astazi prima sedinta de pregatire dupa derbiul cu Steaua. Observatorul Ion Craciunescu i-a acordat nota cinci arbitrului asistent Pavel Gheba, care a oficiat la partida Universitatea Craiova – Steaua (2-0). Craciunescu i-a reprosat asistentului validarea eronata a primului gol al Universitatii. Arbitrul Viorel Anghelinei a primit nota sase, insa doar Gheba va fi chemat la comisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS