5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ilie, da un semn!

Inceputul anului acesta a adus in prim-planul evenimentelor de la FC Universitatea citeva surprize. In primul rind, jucatorii si antrenorii au renuntat la acel stupid „silenzio stampa“. O paranteza: de atunci si pina in prezent, a intrat in „silenzio stampa“ presedintele Universitatii, Viorel Ilinca. Scriem asta, deoarece oficialul oltean a fost plecat in China, dar de la revenirea din indepartata Asie (de o saptamina) n-a mai raspuns la nici un apel telefonic. Ieri era asteptat pe la club si probabil ca zilele acestea vom lamuri misterul: a intrat in „silenzio stampa“ sau si-a schimbat numarul?

Revenind la subiectele-surpriza de la inceputul anului, acestea sint arhicunoscute: intentia lui Ilie Balaci de a cumpara actiunile clubului Universitatea si intentia constituirii societatii „Stiinta ’64 Universitatea Fotbal Club SA“. Dinspre Ilie nu mai razbate nici o veste concreta decit ca s-ar putea ca un emisar (print?) arab sa ajunga in Romania pentru a se documenta la fata locului despre Universitatea.

Nici Mitica Visan, cel care facea, intr-un fel, pe purtatorul de cuvint al lui Ilie, nu raspunde decit la telefoanele care-l intereseaza, asa ca sintem oarecum in bezna. Tot in bezna ne-au lasat si cei care au anuntat constituirea societatii „Stiinta ’64 Universitatea Fotbal Club SA“, societate cu subscriptie publica. Se specifica atunci (in urma cu aproape o luna) ca in zilele imediat urmatoare va avea loc Adunarea Generala a membrilor fondatori, editarea unei brosuri cu continutul integral al proiectului de statut, o conferinta de presa. Sub protectia anonimatului, au mai aparut si unele declaratii ale initiatorilor (sau initiatorului?), insa n-am aflat nimic nou fata de acel comunicat. Sa fiu bine inteles, ideea nu e rea, dar am retineri ca intr-un oras ca al nostru – in care sintem primii in declaratii si ultimii la fapte concrete – s-ar putea realiza un club asa cum s-a anuntat, pe banii suporterilor. Daca aceasta actiune s-ar fi initiat in alta tara, cu standarde de viata ridicate, discutia putea fi mult mai serioasa. Dar, pina la urma, cei care au declansat aceasta actiune au cam terminat, se pare, benzina, asa ca oltenii il asteapta tot pe Ilie Balaci. Cu seici sau fara, nu are importanta, dar ar fi ideal ca Printul sa se grabeasca pentru ca Netoiu a inceput deja sa vinda din nou jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS