19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

In Gorj a inceput controlul unitatilor de alimentatie publica

Inspectorii Directiei Economice din cadrul Consiliului Judetean Gorj au verificat modul de desfasurare a activitatii in baruri si magazine alimentare din zece localitati gorjene. S-au constatat grave nereguli privind normele igienico-sanitare, precum si incalcari ale Legii comertului. In Gara CFR Rovinari – punct alimentar, la magazinele mixte sau alimentare din Baia de Fier, Polovragi, Balesti, Tirgu Jiu, Bumbesti-Jiu, Romanesti, Bilteni, Matasari si Cernadie, produsele din carne, lactatele si pestele se vindeau in spatii insalubre si aveau termenul de valabilitate expirat. S-au aplicat amenzi in valoare de 30.000.000 de lei.

(M.C.H.)

Campanie anti-SIDA in postlicealele sanitare

Asociatia Regionala Antisida (ARA), cu sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, organizeaza o noua campanie de informare in legatura cu prevenirea infectarii cu virusul HIV. Aceasta va incepe in 15 octombrie si se va desfasura in scolile postliceale din Craiova, Bailesti si Calafat. O mare parte dintre bolnavii de SIDA au fost infectati prin transfuzii cu singe sau prin folosirea unor instrumente infectate. Voluntarii ARA, prin campaniile sustinute in scolile sanitare, intentioneaza sa informeze viitoarele cadre medicale cum sa previna transmiterea virusului la alti pacienti, dar si cum sa previna riscul autoinfectarii.

(M.P.)

Prefectura Mehedinti va analiza situatia comasarilor de scoli

Dupa incurcaturile intervenite, cind aproximativ 50 de elevi au refuzat sa se mai deplaseze de la Scoala din Albulesti la Scoala din Dumbrava, prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, a spus ca, incepind cu anul scolar 2002-2003, toate comasarile de scoli se vor realiza dupa o analiza atenta cu prefectura si Inspectoratul Scolar Judetean: „Am luat masuri ca Inspectoratul Scolar Judetean sa se miste mai mult si mai repede in teritoriu. Sa nu ne mai trezim ca mutam o scoala de centru intr-un sat indeparat“.

(D.L.)

Se verifica modul de colectare a taxelor

Reprezentantii Consiliului Judetean Mehedinti si cei ai Primariei Drobeta Turnu Severin vor intreprinde controale la primariile din judet, pentru verificarea modului de colectare a taxelor si impozitelor si realizarea de venituri proprii. „Multe primarii au procente mici, ceea ce nu va permite primirea de fonduri de la bugetul de stat“, a spus prefectul de Mehedinti, Dan Trancota. Comisia va mai verifica starea cladirilor de scoli, precum si aplicarea Legii fondului funciar.

(F.L.)

Punctele termice vor fi verificate

Fiecare punct termic din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi verificat de o comisie mixta, formata din reprezentanti ai primariei si ai societatilor de distributie a agentului termic, in vederea unei bune functionari pe timpul iernii. „Sa nu ne trezim ca in iarna cetatenii din Severin nu au caldura in casa si apa calda. De asemenea, dorim ca apa calda si cea rece sa urce la toate etajele in blocurile de locuinte si nu doar pina la cele inferioare“, a spus viceprimarul Ilie Pisoi.

(D.L.)

„Preotii pot face politica“

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a declarat, in cadrul conferintei de presa de ieri, ca nu este de acord ca, preotii-primari sa-si dea demisia din functia administrativa. Acesta protesteaza impotriva deciziei Mitropolitului Olteniei, Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu, de a le cere preotilor sa renunte la politica: „Nu este normal ca un preot tinar sa fie obligat sa renunte la politica, daca acesta se descurca bine. Din bun-simt, cei doi preoti – primari ai PSD Gorj, de la Pades si Telesti, si-au dat deja demisia. Eu cred insa ca se incalca drepturile din Constitutie si mai ales ca se fac discriminari“.

(M.C.H.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS