14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBlatter si Johansson au pus monopol pe fotbal

Blatter si Johansson au pus monopol pe fotbal

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a spus ca va candida in 2002 pentru al doilea mandat de patru ani la conducerea forului fotbalistic international. „Voi candida pentru ca am primit mai multe cereri si scrisori de la federatiile nationale care doresc acest lucru“, a spus Blatter. Presedintele FIFA, in virsta de 65 de ani, a precizat ca nu intentioneaza sa candideze si la alegerile din anul 2006.

Joseph Blatter a criticat unele cluburi care si-au introdus actiuni la bursa. „Acest lucru nu este bun pentru fotbal. Un club nu mai este judecat in functie de punctele pe care le obtine pe teren, ci in functie de punctele obtinute la bursa“, a spus Blatter, care nu a renuntat la ideea de a organiza Campionatul Mondial din doi in doi ani.

La rindul sau, presedintele UEFA, suedezul Lennart Johansson, va candida pentru inca un mandat la conducerea forului fotbalistic european, se arata intr-un comunicat al UEFA. Johansson se afla in functia de presedinte al UEFA din anul 1990. Comitetul Executiv al UEFA si membrii europeni ai Comitetului Executiv al FIFA i-au solicitat in unanimitate lui Johansson sa fie prezent la Congresul ordinar al forului fotbalistic european, care va avea loc pe 25 si 26 aprilie 2002, la Stockholm. Lennart Johansson, in virsta de 71 de ani, a acceptat aceasta propunere.

Johansson, care se afla sub tratament pentru cancer la prostata, declarase ca va decide la sfirsitul verii daca va mai candida pentru un nou mandat in functia de presedinte al UEFA. De asemenea, UEFA a anuntat ca va trimite o delegatie in Kazakhstan, tara care a decis sa se retraga din Confederatia Asiatica de Fotbal si a solicitat sa fie primita in Uniunea Europeana de Fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS