12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Barbatii si banii

Intr-un cuplu este uneori dificil sa imparti totul. Se impart dragostea, timpul, copiii, insa banii ramân un subiect tabu. Se intâmpla din ce in ce mai des ca intr-un cuplu banii sa genereze multe conflicte.


Problemele conjugale legate de finante provin mai putin din lipsa de bani decât din proasta impartire a acestora intre barbat si femeie. Modul in care barbatii si femeile gestioneaza si cheltuiesc banii este foarte diferit. Barbatii folosesc mai degraba banii in mod epicurian. Ei profita, isi satisfac placerile. Femeile, in schimb, au in majoritatea cazurilor tendinta de a gestiona mai bine conturile. Ele sunt cele care calculeaza, fac provizii, evitând sa cada in capcana contului de rezerva.


Independenta financiara este o chestiune care ar trebui respectata intr-un cuplu in interesul ambelor parti. Mai nou, cuplurile tinere prefera sa adopte o solutie care consta in a avea un cont comun, de care se servesc cele doua persoane, si un cont personal, cu care fiecare face ce vrea. Astfel, fiecare se simte liber, independent si isi gestioneaza banii dupa bunul plac. In plus, nici unul nu-i va reprosa celuilalt ca „da banii pe prostii“.


Totusi, aceasta solutie are limite. In cazul in care salariile fiecaruia dintre parteneri sunt diferite – si aici este cunoscut faptul ca barbatii isi câstiga intotdeauna existenta mai bine decât femeile – ar fi normal ca acela care are salariul mai mare sa puna mai multi bani in contul comun. Este vorba uneori de o sursa de conflict, deoarece barbatul face mofturi când trebuie sa-si imparta salariul. Este frustrant sa-i ceri mereu celuilalt bani. In momentul in care cuplul investeste intr-un produs scump, cum ar fi o motocicleta sau o masina si pe care unul dintre soti nu o conduce, atunci de ce sa platesti pentru aceasta investitie? In cazul cumpararii unei case sau a unui apartament, este mai usor de gestionat un cont comun decât trei, iar cheltuielile sunt mai mici. In timpul casatoriei, cadrul legal asigura cele doua parti, iar viata de cuplu inseamna impartirea atât a bucuriilor, cât si a necazurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS