29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţii, observatori la bacalaureat

Părinţii, observatori la bacalaureat

Reprezentanţi ai asociaţilor de părinţi, ONG-urilor sau societăţii civile din domeniu vor putea fi observatori atât la examenul de bacalaureat, cât şi la evaluarea naţională, a declarat, sâmbătă, Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, transmite Agerpres. Badea a spus că în ceea ce priveşte structura examenului de bacalaureat, până când nu va exista o nouă lege, probele de examen sunt cele pe care le-au avut elevii şi în acest an.
„În calendarul nostru există o perioadă de timp în care reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor, ai tuturor structurilor societăţii civile din domeniu pot să opteze în a fi prezenţi în centrele de examen, vor primi autorizarea de acces şi vor vedea la faţa locului ce se întâmplă într-o zi de bacalaureat în orice liceu din această ţară“, a afirmat secretarul de stat, referindu-se la această noutate a metodologiei.
Badea a declarat că, din punct de vedere organizatoric, sunt câteva „surprize frumoase“, menţionând aici faptul că absolvenţii de clasa a XII-a vor finaliza cursurile mai repede decât restul elevilor, respectiv pe 27 mai, sau că probele de competenţe nu se vor mai da în timpul anului şcolar, acestea fiind „aşezate într-un calup înainte de probele scrise“.
Oana Badea a afirmat ca liceele în care promovabilitatea la bacalaureat a fost zero sau foarte slabă vor intra într-o „etapă de monitorizare, chiar de control“, vorbind despre „un plan de acţiune“ ce trebuie „foarte clar urmărit, pentru că acolo se întâmpla ceva din punct de vedere al procesului de predare-învăţare“.
Întrebată câte astfel de licee există la nivelul ţării, Badea a afirmat că urmează să fie făcută această raportare. Ea a adăugat că ministerul este interesat de analiza calitativă mai mult decât analiza cantitativă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS