22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTone de dosare pe internet

Tone de dosare pe internet

Caracterul public al autorizaţiilor de construire şi al anexelor acestora ar putea rămâne teorie la Craiova, unde postarea documentaţiei celor 250 de dosare de autorizare analizate lunar pare imposibilă.

În Craiova, sunt emise lunar peste 250 de autorizaţii de construire sau desfiinţare. Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate de guvern pe 4 decembrie, capătă caracter public autorizaţia de construire şi anexele acesteia. „Autorizaţia de construire şi anexele acesteia au caracter public şi se pun la dispoziţia publicului spre informare, pe pagina proprie de web a autorităţii administraţiei publice locale emitente sau prin afişare la sediul acesteia, după caz (…)“, se arată pe site-ul guvernului. Fără alte precizări, prin „anexele“ autorizaţiei de construire se înţelege documentaţia depusă în vederea autorizării, care este foarte stufoasă. „Nu-mi imaginez cum pot fi publicate pe un portal atâtea acte, fiindcă este vorba de mii, sute de mii de documente. Mă refer atât la capacitatea de stocare, cât şi la volumul de muncă. Dar, mă rog, asta cu mâna de lucru să zicem că nu ar afecta serviciile de urbanism. Nu-mi imaginez nici cum vor fi scanate documentele de mari dimensiuni, fiindcă acestea se depun în original, pe hârtie, nefiind admise de lege pe suport digital. Dar, dacă este ordin, trebuie să ne conformăm. Munţii de dosare sunt aici, la noi, să-i punem pe internet!“, a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.
De la Direcţia de relaţii publice a primăriei ni s-a transmis că deocamdată nu se poate aprecia dacă şi în ce condiţii este posibilă postarea sau afişarea autorizaţiilor de construire şi a anexelor acestora. „Până nu este publicată ordonanţa de urgenţă, pentru a putea fi cunoscute detaliile, nu se poate estima ce înseamnă aplicarea acestor prevederi la Craiova“, a spus Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a municipalităţii.
Pe portalul Primăriei Craiova pot fi găsite acum listele cu numărul autorizaţiilor, cu numele şi adresa beneficiarului şi cu obiectul autorizării, însă acestea sunt doar informaţii despre autorizaţii, şi nu autorizaţiile în sine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU