15.6 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu s-a întâlnit cu bancherii

Băsescu s-a întâlnit cu bancherii

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut băncilor, BNR şi guvernului să facă un parteneriat ca să limiteze efectele crizei economice mondiale asupra României şi ca să poată îndeplini obiectivul de aderare la zona euro, în contextul în care efectele crizei încep să se observe în economia reală.

Propunerea preşedintelui Traian Băsescu a fost făcută în cadrul unei întâlniri care a avut loc ieri, la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), unde şeful statului a subliniat importanţa unor politici economice prudente în actualul context internaţional. „Preşedintele a reiterat că recesiunea care se profilează în economia mondială şi în special eventualele fenomene de criză economică din ţările membre ale Uniunii Europene ne pot afecta în mod direct dacă politicile economice din România nu vor fi prudente“, se arată într-un comunicat al băncii centrale. Discuţia a vizat şi evoluţia sistemului bancar din ultima perioadă, în contextul crizei financiare mondiale, însă preşedintele a subliniat că este în continuare solid. Cu toate acestea, „efectele indirecte ale crizei financiare internaţionale încep să se manifeste asupra economiei reale“, se mai arată în comunicat.

Şeful statului a prezentat, în cadrul întâlnirii, şi problemele discutate la reuniunea Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles în perioada 15-16 octombrie. Preşedintele a subliniat importanţa unei responsabilităţi mai ridicate a conducerilor instituţiilor financiare şi „menţinerea unei atitudini prudente, în vederea protejării resurselor financiare ale companiilor şi populaţiei“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU