18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj70.000 de taloane nedistribuite în Dolj

70.000 de taloane nedistribuite în Dolj

Cetăţenii care nu au primit la domiciliu taloanele pentru evaluarea sănătăţii nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) de care aparţin ca să le ridice. Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat ieri că de redistribuirea taloanelor se vor ocupa asistenţii comunitari ai autorităţilor de sănătate publică (ASP) şi asistenţii sociali din cadrul primăriilor, care vor duce taloanele la domiciliul beneficiarilor, în perioada 27 septembrie – 5 octombrie. În felul acesta, se crede că oamenii, în special cei din mediul rural, care până acum trebuia să meargă la sediul CJAS, vor intra mai uşor în posesia taloanelor. Ministerul a stabilit şi un program, în baza căruia se va face repartizarea taloanelor. Între 19 şi 26 septembrie vor fi sortate plicurile pe localităţi, vor fi întocmite liste cu beneficiarii, iar prefecturile vor lua legătura cu primăriile din judeţ. „Distribuirea efectivă a taloanelor va avea loc în perioada 27 septembrie – 5 octombrie, prin primării şi autorităţile de sănătate publică“, a mai spus Nicolăescu.

Ministrul sănătăţii s-a arătat interesat şi de atenţia pe care mass-media o acordă Programului Naţional de Evaluare a Sănătăţii. El a somat ASP-urile să ţină o evidenţă a articolelor apărute în presa locală şi a stabilit o serie de instrucţiuni de redactare a materialelor, care va trebui „să sugereze oamenilor să meargă la doctor“ şi să prezinte rezultatele evaluării pe tipuri de patologie. Ministrul a făcut apel şi la Biserica Ortodoxă să explice enoriaşilor necesitatea prezentării la medic.

La sediul CAS Dolj se află în prezent 70.000 de taloane care sunt în curs de sortare, pe medici de familie, şi urmează să fie repartizate beneficiarilor. Persoanele care nu au primit taloanele acasă şi nu se regăsesc nici pe listele cu taloane rămase nedistribuite va trebui să se adreseze medicului de familie, care le va trimite la sediul ASP, pentru a fi luate în evidenţă, în vederea tipăririi taloanelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS