19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEuropa dă românilor nevoiaşi zahăr şi făină

Europa dă românilor nevoiaşi zahăr şi făină

În urma directivelor UE, România a fost obligată să adopte Planul anual de ajutoare pentru persoanele defavorizate. Săracilor din judeţul Dolj li se vor distribui, începând cu 10 august, câte şase kilograme de zahăr şi, de la 1 septembrie, aproape 19 kilograme de făină.

APIA Dolj, coordonatorul implementării Programului anual de ajutoare pentru persoanele defavorizate, adună date informative despre săracii judeţului. Până în prezent, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Dolj a raportat 42.224 de persoane pensionare din sistemul agricol şi se mai aşteaptă de la consiliul judeţean situaţii despre persoanele internate în centre de rezidenţă, despre cele beneficiare ale venitului minim garantat şi despre cele care mănâncă la cantinele săracilor.

 

Ajutoare pentru săraci

 

După ce datele vor fi complete, vor fi trimise la APIA Bucureşti care va centraliza toate datele din judeţe. Uniunea Europeană a alocat pentru această acţiune aproximativ 25 de milioane de euro pentru achiziţionarea zahărului şi a făinei, care vor fi distribuite fiecărei persoane aflate pe liste. Produsele au fost achiziţionate prin licitaţie de APIA Bucureşti şi în Dolj vor fi transportate şi depozitate cel mai probabil în Calafat. De aici, în funcţie de cum va stabili grupul de lucru care se ocupă de implementarea programului în Dolj, produsele vor fi distribuite de Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală.

„Cred că fiecare primărie, în funcţie de numărul de persoane pe care-l are şi care se înscriu în categoria celor defavorizate, va ridica produsele şi le va distribui. Deşi nu sunt date oficiale, cred că fiecare om va primi şase kilograme de zahăr şi 19 kilograme de făină, dar cantitatea se va putea modifica în funcţie de numărul persoanelor beneficiare“, a spus Cocoşilă Veronica, membră a grupului Dolj de implementare a Programului anual. La nivel de ţară, vor fi distribuite 9.538 de tone de zahăr adus din Ungaria şi 30.530 de tone de făină livrată de Rompan Service.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII