10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTerorizaţi de maidanezi

Terorizaţi de maidanezi

Câinii agresivi au invadat Bănia! Aşa sună reclamaţiile adresate aproape zilnic Gazetei de Sud de craioveni cărora le este frică să mai iasă pe stradă ca să nu fie muşcaţi.

Disperaţi că în orice moment ar putea fi atacaţi de câinii fără stăpâni, mai mulţi craioveni au sunat la redacţie, pentru a-i sprijini să scape de animalele care, susţin ei, le fac viaţa un coşmar. Probleme au fost sesizate de persoane din mai toate cartierele Băniei, care au înroşit telefonul primăriei pentru a reclama prezenţa maidanezilor, deveniţi tot mai agresivi. Oamenii au povestit că, de frică să nu fie muşcaţi, preferă să evite drumul pe care veneau sau plecau de obicei de acasă şi consideră că animalele ar trebui prinse şi duse în adăposturi speciale. „Stau în cartierul Rovine şi, de câteva luni, în spatele unui bar s-au aciuat câţiva câini. Unii sunt paşnici, nu-ţi fac nimic dacă treci pe lângă ei. Este, în schimb, o căţea neagră, care sare la fiecare trecător să-l muşte. Pe mine chiar m-a trântit la pământ, iar dacă nu treceau atunci câţiva bărbaţi pe lângă mine, care m-au ajutat, m-ar fi făcut praf. Să vină cei de la Ecarisaj să o ia, că e un adevărat pericol“, a povestit una dintre persoanele care ne-au sesizat şi care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

În acelaşi cartier, în zona blocului E10, aceeaşi problemă. Oamenii sunt terorizaţi de o haită de câini care atacă pe oricine se apropie de ei. „Nu poţi să duci gunoiul, nu poţi să ieşi din casă seara. Dimineaţa, sunt zeci de câini care, la cea mai mică mişcare, sar la tine şi nu ai ce să le faci. Dacă mai apare şi o persoană care îşi plimbă câinele, toţi maidanezii se strâng în jurul lui şi îţi e imposibil să mai treci pe acolo“, a spus Ileana V., din Rovine.

 

Zilnic sunt duşi la Făcăi aproape 30 de câini

 

Din Brazda lui Novac, alte sesizări în legătură cu câinii lăsaţi liberi pe străzi, care pot muşca pe oricine, oricând. „La complexul vechi, în zona Şcolii nr. 24, e teroare! Stau numai în haită şi trebuie să ne ferim de ei ca nu cumva să îi speriem şi să ne atace. Cei de la Ecarisaj trebuie să fie mai vigilenţi şi să îi strângă pe toţi odată. Nu am nimic cu cei care vor să-i adopte, dar să nu-i mai lase pe străzi, pentru că reprezintă un pericol. E bătaie de joc la adresa noastră, a oamenilor!“, a spus o pensionară.

Conducerea Serviciului Public de Salubritate (SPS) susţine că echipajele de la Ecarisaj lucrează în acelaşi ritm şi prind zilnic aproape 30 de câini. „Sunt aduşi la centrul de la Făcăi, unde le sunt aplicate tratamentele corespunzătoare, timp de o săptămână fiind ţinuţi acolo. Dacă după această perioadă nu sunt adoptaţi, sunt eutanasiaţi. În cele mai multe cazuri însă, asociaţiile pentru protecţia animalelor îi adoptă. Din păcate, mulţi ajung din nou pe străzi“, a menţionat Dan Petre, directorul adjunct al SPS.

Pentru ca mai multe patrupede să fie prinse ar fi nevoie de un număr mai mare de oameni la Serviciul de Ecarisaj. Tuţu Bărbulescu, preşedintele Asociaţiei „Suflete nevinovate“, a declarat că o soluţie de compromis ar fi construirea unui adăpost în afara oraşului pentru toţi cei 2.000 de câni, care ar fi sterilizaţi şi îngrijiţi aşa cum se cuvine.

„Noi am mai avut propunerea asta, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. Poate că administraţia locală va înţelege că modalitatea de a scăpa de aceşti câini de pe stradă nu este să fie omorâţi“, a conchis Bărbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII