22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBănia, cetatea dansului

Bănia, cetatea dansului

În paşi de dans modern, contemporan, dans-fantezie sau de caracter, sutele de copii veniţi de la palatele şi cluburile din ţară au făcut sâmbătă, la Craiova, o demonstraţie de mişcare artistică la cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional „Oltenia dansează“.

Sala mare a Casei Studenţilor din Craiova a fost neîncăpătoare pentru sutele de preşcolari şi elevi, maeştri în ale dansului, veniţi să dovedească pe scenă paşii de dans repetaţi luni întregi special pentru competiţia din Cetatea Banilor. Copii din Caracal, Adjud, Alexandria, Bucureşti, Drobeta Turnu Severin, Filiaşi, Hunedoara, Orşova, Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Târgu Jiu, Craiova s-au adunat de la primele ore ale dimineţii în sala de concurs. Un necunoscător putea crede că a nimerit într-un loc în care va avea loc o paradă a ţinutelor pentru prichindei şi adolescenţi. Din loc în loc puteai zări câte o mamă care „muncea“ de zor să-i facă fetiţei ei codiţele. Şi cum micuţii au personalitate, multe din „domnişoarele“ în devenire refuzau celebrele codiţe, pentru a-şi pieptăna părul modern, iar într-o oglinjoară îşi aranjau sprâncenele, aplicându-şi pe obraji fardul potrivit cu ţinuta.

Copiii au dat dovadă de fairplay

Însoţiţi de instructorii de dans, de părinţi şi de bunici, toţi concurenţii au dovedit un real talent, mobilitate şi expresivitate în paşii muzicii. Juriul, alcătuit din profesori, maeştri în ale dansului, a avut mult de muncă pentru diferenţierea preşcolarilor şi elevilor. Aproximativ 600 de copii au dat dovadă de fairplay aplaudând şi făcând galerie chiar şi formaţiilor de dans ale palatelor copiilor din alte oraşe. „Mişcarea reprezintă bucuria vieţii. Toţi aceşti copii sunt foarte talentaţi, toate cluburile au primit cel puţin un premiu, în funcţie de secţiunea de dans. Latino, salsa, majorete, dans de revistă etc., paşi interpretaţi extraordinar chiar şi de preşcolari“, a spus Diana Crăciunoiu, director al Palatului Copiilor din Craiova.
Să luăm drept exemplu categoria de vârstă împărţită pe clasele V-VIII, unde Palatul Copiilor din Craiova nu a lipsit de pe podiumul premianţilor la vreo categorie de dans. La dans-fantezie-coregrafie, locul I a fost obţinut de Palatul Copiilor din Slatina, locul II de Palatul Copiilor din Craiova; la dans modern-grup, locul I a fost luat de formaţia Palatului Copiilor din Adjud, iar la formaţie, de Petroşani, locul II de Târgu Jiu, iar III de copiii craioveni.
La dans de revistă, Drăgăşaniul a dat clasă, urmat de Craiova şi Arad, iar la dans de caracter Slatina şi Craiova au fost fruntaşe.
Şi la dans contemporan, preşcolarii şi elevii craioveni au dat clasă, obţinând locul I, locul II, ocupat de Caracal, şi locul III, tot de craioveni.
Şi dansul modern contemporan a fost bine reprezentat de formaţia de copii craioveni ce au ocupat locul I, urmaţi de Orşova şi Caracal. Nici majoretele craiovene nu au dezamăgit, ocupând de asemenea locul I.
Cel mai mic preşcolar a fost o fetiţă din Craiova, de numai trei ani şi jumătate, care nu s-a lăsat mai prejos în paşi de dans faţă de colegii ei mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS