19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccesul in spitalele doljene, nerestrictionat

Accesul in spitalele doljene, nerestrictionat

Accesul vizitatorilor in spitalele din judetul Dolj nu va fi restrictionat, in ciuda cresterii numarului de viroze. In mai multe judete din tara, printre care se numara Gorj si Mehedinti, s-a luat decizia restrictionarii accesului vizitatorilor in unitatile medicale.


Cel putin zece persoane au murit in ultimele doua saptamâni, la nivelul intregii tari, din cauza afectiunilor respiratorii. Opt decese s-au inregistrat in judetul Galati. Virozele si bronhopneumoniile s-au inmultit ingrijorator in toata tara, iar cei mai afectati sunt copiii si persoanele in vârsta. Si autoritatile sanitare din Braila sunt in alerta. In Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean, accesul persoanelor a fost restrictionat dupa ce medicii au internat, in ultima saptamâna, 125 de copii cu viroze respiratorii, desi sectia are numai 90 de paturi. Restrictii de acces au fost impuse si la spitalele din Mehedinti si Gorj. Specialistii doljeni spun ca numarul virozelor respiratorii a crescut simtitor, in ultimele zile, dar nu a fost identificat nici un caz de gripa. „Monitorizam in permanenta situatia si o raportam la minister. Intr-adevar, avem un numar ridicat de viroze si, desi situatia actuala nu este ingrijoratoare, se iau masuri pentru interventie rapida. Nu se impune restrictionarea accesului in spitale“, a declarat dr. Stefan Popescu, directorul executiv adjunct al ASP Dolj. Medicii informeaza ca sezonul de gripa este de-abia la inceput si ca acesta se va prelungi pâna in luna aprilie.


Elevii invata cum sa se fereasca de viroze


Elevii doljeni vor invata cum sa previna virozele respiratorii. Ministerul Educatiei va lansa o campanie de informare a scolarilor si parintilor asupra riscurilor virozei respiratorii si asupra modalitatii de prevenire a bolii. MEdC a trimis o adresa catre Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, prin care a solicitat ca elevii sa primeasca informatiile necesare. Inspectoratul va primi si documentele necesare acestei campanii, care vor fi trimise in scoli, catre profesori si elevi. Profesorii vor avea optiunea sa aduca si un medic in clasa, pentru a-i invata pe copii cum sa se fereasca de boala. „Pentru evitarea imbolnavirii prin afectiuni respiratorii acute virale trebuie evitate aglomeratiile, contactul cu persoanele bolnave, se recomanda folosirea batistei pentru a nu imbolnavi pe cei din jur, respectarea regulilor de igiena personala, aerisirea incaperilor si a locurilor de munca, prezentarea la medicul de familie la primele semne de boala. De asemenea, se recomanda consumul de fructe si legume bogate in vitamine, o alimentatie corespunzatoare si evitarea stationarii in frig timp indelungat“, a declarat medicul epidemiolog Cornelia Anghel, de la Autoritatea de Sanatate Publica Dolj.


Epidemie in Bulgaria


Aproape 3% din populatia Bulgariei s-a imbolnavit de gripa. Copiii si adolescentii sunt cei mai afectati de virus, ceea ce a determinat inchiderea mai multor scoli din intreaga tara. Spitalele sunt supraaglomerate. Mai multe localitati, inclusiv capitala Sofia, au declarat deja starea de epidemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS