16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima misiune pentru SMURD Hunedoara

Prima misiune pentru SMURD Hunedoara

Prima misiune oficiala a Serviciului Mobil de Resuscitare si Descarcerare din judetul Hunedoara va fi condusa de un medic din Petrosani, coordonatorul SMURD din Valea Jiului, Catalin Popa, care va asigura asistenta medicala la raliul Hunedoarei.


Impreuna cu doua echipaje formate din doi asistenti medicali si trei paramedici, doctorul Popa va asigura asistenta medicala in caz de necesitate, la evenimentul ce se va desfasura duminica. In aceasta misiune a SMURD Hunedoara vor fi folosite pentru prima data si doua ambulante de ultima generatie din cele cinci recent achizitionate de Asociatia Salvital. „Ambulantele, impreuna cu echipajele, vor pleca duminica din Deva spre locul unde se va desfasura competitia. Eu voi fi coordonatorul lor, dar echipajele sunt foarte bine instruite ca orice persoana din SMURD, asa ca nu vom intâmpina dificultati“, a declarat medicul Catalin Popa.


SMURD Valea Jiului are deja echipa completa, iar toti candidatii admisi pentru paramedici si instruiti la Mures au obtinut atestatul cu note maxime. In zona vor actiona doua echipaje alcatuite din sase paramedici civili, sase paramedici militari, 15 asistenti medicali si patru medici, toti absolventi ai cursurilor intensive la „scoala“ SMURD din Târgu Mures. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS