12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum trebuie să îți îngrijeșți părul şi tenul toamna

Cum trebuie să îți îngrijeșți părul şi tenul toamna

Dacă vara părul are de suferit din cauza soarelui puternic sau a apei cu clor din piscină, nici în sezonul rece nu este ocolit de necazuri. Schimbările hormonale din organism, dar și temperaturile tot mai scăzute îl fac mult mai fragil. Iată cum trebuie să îl îngrijești!
1. Tunde-i vârfurile. L-ai coafat peste vară în fel și chip, iar cantitatea uriașă de produse de styling folosite au dus la degradarea podoabei capilare. Ca să îi redai aspectul sănătos, pentru început scurtează-l cu unu-doi centimetri, tunzându-i vârfurile tocite.
2. Folosește șampon special. Odată cu scăderea temperaturilor, și în organismul nostru se petrec schimbări, iar acestea influențează suplețea și elasticitatea părului. Ca să eviți căderea sau ruperea firelor de păr, folosește la spălare un șampon special, pe bază de plante. Găsești o gama variată în farmacii sau în magazinele cu produse naturiste.
3. Hidratează-l. Chiar dacă ți se pare un sfat banal, hidratarea părului trebuie tratată cu maximă seriozitate pentru că este extrem de importantă în această perioadă. Ai nevoie de un balsam puternic hidratant. Poate fi vorba de unul pe bază de ulei de cocos sau ulei de măsline, ori cu ylang ylang, salvie, migdale sau argan.
4. Tratează-l cu măști. Săptămânal, folosește o mască de păr care să aibă rolul de întărire a firului de păr. Poți cumpăra una preparată gata sau îți poți pregăti tu una din gălbenuș de ou, ulei de măsline și iaurt. La final, când te clătești, încearcă să folosești pe păr – nu pe scalp, atenție! – apă mai rece, pentru a-l face mai strălucitor.
5. Folosește mai puține produse de styling. Acum, că e toamnă, dă-i un răgaz părului tău și încearcă să îl ții cât mai departe de produsele de styling precum spumă de păr sau fixativ. De asemenea, folosește cât mai puțin placa de păr și
foehnul. Totuși, dacă vrei să îl coafezi, încearcă să îl strângi cât mai mult în coc, să îl împletești sau să îl prinzi cu o bentiță.
6. Protejează-l de vânt cu o eșarfă. Atunci când bate vântul, ferește-l de temperatura scăzută, dar și de uscarea exagerată cu ajutorul unei eșarfe sau cu o pălărie.
7. Ia vitamine. Nu uita, totuși, că o variantă de a îngriji părul vine și din interior. Așadar, asigură-te că iei necesarul zilnic de proteine, dar și de vitamine și minerale.
De asemenea, trebuie acordată o atenţie deosebită tenului, pentru că el poate avea de suferit din cauza instalării toamnei. Trebuie să îți reînnoiești, să îți regenerezi și să îți împrospătezi pielea, dar mai ales să te ocupi de urmele lăsate de efectele nocive ale soarelui și ale vântului din timpul sezonului estival.
1. Exfoliază-ți tenul
Vara, tendința este să evităm exfolierea, pentru a păstra cât mai mult nuanţa bronzului. Este momentul să reintroduci exfolierea în ritualul tău de îngrijire zilnică.
2. Hidratează-ți tenul
Pielea în sezonul rece are nevoie mai multă de vitamine şi de îngrijire mai intensă, inclusiv noaptea. Se recomandă, începând cu etapa de demachiere, să te bazezi pe produse cum ar fi laptele demachiant, care conține şi ingrediente ce vor hidrata pielea în timp ce o cureți. Ca produs de îngrijire, orientează-te către creme cu un grad ridicat de hidratare şi nutriţie, aplicate de două ori pe zi, dimineaţa, înainte de machiaj, şi seara, înainte de culcare.
3. Protejează-ți tenul
Trebuie să ai grijă la efectele dăunătoare ale soarelui chiar și pe timpul sezonului invernal, avertizează expertul. Chiar dacă vara și temperaturile ridicate au trecut, pielea ta are nevoie în continuare de protecţia corectă UV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS