15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCadouri pentru copiii internaţi în spital

Cadouri pentru copiii internaţi în spital

Mai mulți voluntari l-au însoțit, ieri, pe Moș Crăciun la copiii internați în Clinicile de Chirurgie Pediatrică, Oncologie Pediatrică şi ORL de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Voluntarii au venit încărcați cu plase cu jucării, cărți și dulciuri. De cadouri se bucură atât micuții care vor pleca de Sărbatori acasă, cât si cei care vor rămâne în spital.
Toate cadourile pentru cei mici au fost strânse în cadrul unor acțiuni umanitare organizate de mai multe asociații din Craiova. Printre ele, Organizația Studenților Farmaciști și Asociația Medici pentru viața copiilor. „Am  strâns fonduri pentru a aduce o bucurie copiilor de la Spitalul Județean Craiova, din secțiile de Chirurgie Pediatrică, ORL și Oncologie Pediatrică. Pentru a strânge fonduri, au fost amplasate urne în cadrul Universității de Medicină și Farmacie, dar s-a făcut și un eveniment caritabil împreună cu profesorii de la Medicină și Farmacie. Așa am reușit să strângem banii necesari“, a precizat Oana Camelia Mic, președinta asociației.
Cu plase pline de dulciuri și jucării pentru copii au venit și reprezentanții Asociației Carousel Project. Acestea au fost strânse în cadrul unor evenimente organizate împreună cu Fundația Gazeta de Sud. „S-au strâns în jur de 80 de pachete cu jucării, cărți pentru copii și diverse alte jocuri, donate de craioveni în cadrul târgului handmade Bizarre Bazaar, organizat de Asociația Carousel Project“, a spus Sorina Stăiculescu, președinta Asociației Carousel Project.

Cu ajutorul voluntarilor, saloanele au fost renovate

Inițiativei i s-a alăturat și Asociația OncoHope Craiova, care în ultimii ani a ajutat și la renovarea unor saloane în care sunt internați micuții pacienți. „Am venit prima dată aici în urmă cu opt ani, când erau saloane mucegăite și noptierele ruginite. Am vrut de atunci să schimbăm lucurile, să schimbăm mentalitățile. Astăzi saloanele sunt colorate, curate. Am amenajat peste douăzeci de saloane în Clinicile de Pediatrie, am ajutat foarte mulți copii bolnavi de cancer, am schimbat și mentalități. Cu toții ar trebui să înțelegem că trebuie să ieșim din zona de confort, să trecem peste indiferență, să fim uniți astfel încât să schimbăm lucrurile în bine. Astăzi am adus jucării și dulciuri prin care copiii să își amintească de faptul că Moș Crăciun nu i-a uitat“, a spus Marga Cutarov, directorul Asociației OncoHope Craiova.
Acțiunea ONG-urilor craiovene i-a bucurat pe medici, care nu doar că tratează copii, dar fac tot posibilul ca micuții să simtă că au venit Sărbatorile și că Moș Craciun îi găsește oriunde ar fi, chiar și la spital. „Este o acțiune desfășurată cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, lucru care nu este nou în clinica noastră, ci se repetă de câțiva ani, timp în care am reușit să primim ajutor de la mai multe ONG-uri din oraș. Pe lângă voluntari, și medicii de pe această secție au creat un ONG prin care să-i ajute pe copiii care vor rămâne internați și în perioada Sărbătorilor de iarnă. Acum sunt 20 de copii în secție. Cu ajutorul voluntarilor, saloanele au fost renovate, au fost colorate, s-a schimbat mobilierul, s-au renovat băile.. Totodată, a fost cumpărată o masă de operație și un aparat de laparoscopie“, a precizat dr. Eleodor Cârstoiu, medic chirurg pediatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS