22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlante medicinale recunoscute de ştiinţă (II)

Plante medicinale recunoscute de ştiinţă (II)

Afinele

Puternic antioxidante, afinele aduc beneficii sistemului circulator, ochilor, inimii şi creierului şi ajută, în general, la păstrarea sănătăţii. Afinele conţin un tip de flavonoide numit antocianaţi, responsabile de creşterea flexibilităţii capilarelor şi a fluxului sanguin. Cercetările au arătat că extractul de afine sporeşte capacitatea de concentrare şi îmbunătăţeşte claritatea vederii. Extractul de afine ajută, de asemenea, la consolidarea arterelor coronariene, contribuind la prevenirea aterosclerozei şi a insuficienţei venoase.

Echinacea

Studiile au arătat că are capacitatea de a activa globulele albe şi de a stimula regenerarea celulelor ţesutului conjunctiv şi a epidermei. Are, de asemenea, capacitatea de a neutraliza o enzimă dăunătoare, implicată în producerea infecţiei. Echinacea creşte două componente vitale ale sistemului imunitar care elimină microbii care invadează organismul şi particulele străine.
Studii efectuate în Germania au arătat că extractul de echinacea conţine proteine care ajută la protejarea celulelor împotriva infecţiilor virale. Această proprietate explică de ce echinacea poate să prevină apariţia gripei. Alt studiu german a dovedit eficienţa acestei plante în tratamentul împotriva alergiilor, arătând că previne inflamarea ţesutului sub acţiunea alergenilor.

Armurariul

Armurariul sau Ciulinul Laptelui, cum i se mai spune în popor, din cauza sevei lăptoase, este considerat unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare naturale. Extractul din seminţe se foloseşte în curele de detoxifiere, regenerare şi protecţie, atunci când ficatul este „atacat“ de toxinele produse în organism, poluanţi chimici, medicamente, fumul de ţigară, droguri, radiaţii etc.
Peste 120 de studii ştiinţifice au demonstrat că armurariul regenerează, reglează şi consolidează funcţiile hepatice. Radicalii liberi acţionează în ficat, ducând la formarea de ţesut gras. Extractul de armurariu stimulează organismul să producă superoxid dismutaza, un antioxidant puternic.

Astragalus

Astragalus membranaceus este o plantă medicinală originară din China şi Mongolia, care se foloseşte de peste 4000 de ani pentru creşterea imunităţii organismului. Potrivit Lotus Press, extractul de astragalus ajută la îmbunătăţirea digestiei, la stimularea metabolismului, întărirea imunităţii şi accelerează vindecarea plăgilor. Poate trata insuficienţa respiratorie, transpiraţia abundentă şi leziunile cronice.

Ginsengul

Ginsengul este una dintre cele mai studiate plante medicinale. În prezent, există peste 3.000 de studii ştiinţifice. Acestea au demonstrat că ginsengul îmbunătăţeşte memoria prin stimularea circulaţiei la nivelul creierului. S-a demonstrat că reduce colesterolul şi protejează ficatul de toxine, creşte speranţa de viaţă, mărind rezistenţa organismului la boli. Cercetătorii japonezi au tratat celule canceroase din ficat cu e    xtract de ginseng siberian în mediu controlat şi au constatat că acestea au încetat să se mai divizeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS