23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru ochii roşii

Remedii pentru ochii roşii

Ochii roşii, iritaţi, vederea înceţoşată sunt probleme care pot fi prevenite sau înlăturate cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Ochii inflamaţi sau obosiţi sunt, de cele mai multe ori, efectul folosirii îndelungate a calculatorului. Într-o lume ideală, această problemă s-ar preveni uşor printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în elemente nutritive şi evitarea calculatorului.

Recomandări

Iată o listă cu şase ingrediente care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor.
1. Afinele. Afinul este o plantă medicinală folosită pentru tulburările gastro-intestinale şi pentru menţinerea sănătăţii ochilor. Antocianozidele sunt substanţele active antioxidante care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin la nivelul capilarelor ochiului. Acest lucru ajută ochii să se adapteze rapid la schimbarea luminii şi îmbunătăţeşte claritatea vederii. Se crede că afinele sunt eficiente şi în stoparea evoluţiei cataractei, atunci când sunt luate cu vitamina E. Sunt, de asemenea, folosite pentru a trata retinopatia diabetică şi degenerescenţa maculară.
2. Vitamina A este foarte importantă pentru o bună acuitate vizuală şi poate juca un rol important în prevenirea cataractei.
3. Seminţele de struguri sunt bune pentru circulaţia periferică. Ele consolidează, dacă se poate spune aşa, capilarele.
4. Iarba de silur (Euphrasia officinalis) sau iarba ochilor roşii, cum mai este denumită în America, are efecte antiinflamatorii şi astringente. Se foloseşte în inflamaţiile acute sau cronice ale ochiului, lăcrimare şi sensibilitate prea mare la lumină. Pentru aceasta se prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată la două căni de apă. Se lasă să fiarbă zece minute şi se strecoară. Se înmoaie o bucată de tifon în lichidul călduţ şi se lasă 10-15 minute pe ochi.
5. Acizii graşi omega. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au arătat că administrarea de acizi graşi omega 3, care în mod natural se găsesc în peşte, reduce uscăciunea ochilor. Se recomandă 3-6 grame de ulei de peşte de bună calitate pe zi.
6. Luteina este un carotenoid natural, care se extrage din legume şi fructe. Cele bogate în acest pigment au o culoare intensă. Luteina şi alfacarotenul sunt transformate de organism în vitamina A. Acest pigment se găseşte în concentraţie mare în maculă (are rol în vederea culorilor şi detaliilor obiectelor). Se foloseşte în prevenirea degenerescenţei maculare, o boală destul de întâlnită la persoanele trecute de 40 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS