30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAcneea şi stilul de viaţă

Acneea şi stilul de viaţă

Acneea este o boală de piele generată de astuparea porilor din cauza unei inflamaţii a glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi de pe faţă, gât, umeri, spate şi piept. Glandele produc prea multă grăsime (sebum), care astupă porii, ducând la apariţia punctelor negre şi a celor albe (coşurilor).
Stoarcerea coşurilor lasă cicatrici pe piele, de aceea este recomandabilă folosirea altor mijloace terapeutice.
Cei care doresc să scape mai repede de acnee trebuie să evite consumul în exces al unor alimente cum ar fi laptele, zahărul, făina albă şi alte rafinate, cele procesate, carnea grasă. Acestea produc modificări hormonale considerate responsabile de producerea acneei. Alimentele bogate în iod, cum ar fi ficatul, brânza, sarea iodată, fructele de mare, se consideră, de asemenea, că ar fi responsabile pentru acnee. Trebuie evitate şi alimentele bogate în grăsimi hidrogenate de tip trans, cum ar fi margarina, lactatele din comerţ, chipsurile, produsele de patiserie.

Recomandări

Se recomandă alimentele bogate în zinc şi vitamina A şi consumul unor cantităţi mari de apă pentru o hidratare corespunzătoare, şase-opt pahare pe zi. Nu în ultimul rând, trebuie acordată o atenţie deosebită îngrijirii pielii. Iată câteva sfaturi în acest sens:
1. Păstrează lenjeria de pat curată, altfel, praful, petele de cosmetice, mizeria se vor depune pe piele şi vor contribui la infectarea porilor;
2. Spală-te pe faţă de două ori pe zi, folosind un săpun antibacterian sau un demachiant pe bază de acid salicilic. Nu este recomandat săpunul obişnuit. Din cauza alcalinităţii ridicate, favorizează înmulţirea bacteriilor;
3. Produsele pe bază de peroxid de benzoil sunt, de asemenea, recomandate ca agenţi de curăţare. Dacă foloseşti astfel de produse, trebuie să eviţi expunerea la soare.
4. Săpunul pe bază de aloe vera este un excelent produs de curăţare, cu condiţia să conţină ingrediente naturale. Aloe vera are proprietăţi cicatrizante.
5. Atenţie la calitatea cosmeticelor folosite. Alergia la acestea poate fi una dintre cauzele acneei. Dacă ai dubii, întrerupe folosirea cosmeticelor timp de o săptămână şi vezi ce se întâmplă. Este posibil ca acneea să dispară.
6. Ţine-ţi mâinile departe de faţă sau de alte zone afectate de acnee. Spală-te pe mâini.
7. O dată pe zi este recomandată o baie de aburi. Deschide porii, care vor fi mai uşor de curăţat.
8. Nu folosi creme cosmetice grase şi evită medicamentele care conţin bromuri sau ioduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS